Serie neagră pentru escadroane de elită ale aviației militare americane

Două avioane de luptă făcând acrobații din escadroane de elită ale aviației militare s-au prăbușit joi în accidente separate în Statele Unite, unul imediat după ce a survolat o ceremonie la care participa președintele Barack Obama, relatează AFP și Reuters.

Un F-16 al Thunderbirds, patrula de acrobație a US Force, s-a prăbușit în Colorado (vestul SUA), la scurt timp după ce a survolat ceremonia de absolvire la Academia Forțelor Aeriene din Colorado Springs.

Pilotul s-a catapultat și este nevătămat, a declarat un responsabil al armatei aerului sub acoperirea anonimatului.

Puțin mai târziu, un F/A 18 Hornet al Blue Angels, patrula acrobatică aeronavală, s-a prăbușit la decolare pe aeroportul din Smyrna în Tennessee (centru), a anunțat un purtător de cuvânt al aviației navale.

Aparatul "a început un antrenament" după-amiază când s-a produs accidentul, a declarat acest purtător de cuvânt, locotenentul Clinton Beard.

El nu a dorit să dea detalii cu privire la soarta pilotului, dar a precizat că o procedură de informare a rudelor era în curs.

"Celelalte cinci avioane Blue Angels nu au fost implicate în accident și au aterizat în siguranță fără incidente la scurt timp după aceea", a spus el.

Accidentul a avut loc la aproximativ patru kilometri de pistă.

Potrivit presei locale din Tennessee, citată de Reuters, o persoană a fost ucisă în prăbușirea avionului F/A-18 din escadrila marinei Blue Angels la Smyrna, la aproximativ 39 km sud-est de Nashville.
   
Cauza accidentului nu a fost cunoscută imediat. Accidentul a avut loc în timp ce Blue Angels exersau pentru un spectacol aerian în weekend, a precizat presa locală.

AGERPRES

Trimite pe WhatsApp


Citește și:

populare
astăzi

1 Surse din Poliție: Șefii se tem că au fost înregistrați de clan în biserică / Percheziții cu cântec

2 Țiitoare de lider PNL angajată la stat

3 Cică ele ar adevăratul motiv al intrării lui Băse în cursa pentru Primăria Capitalei

4 Legist INML București / „Am participat la peste 15.000 de autopsii, însă cei decedați din cauza COVID arată alt…

5 Prima bombă de campanie! Șarlatania din trecutul deputatului USR Stelian Ion: handicap inventat pentru locuinț…