Serie neagră pentru escadroane de elită ale aviației militare americane

Serie neagră pentru escadroane de elită ale aviației militare americane

Două avioane de luptă făcând acrobații din escadroane de elită ale aviației militare s-au prăbușit joi în accidente separate în Statele Unite, unul imediat după ce a survolat o ceremonie la care participa președintele Barack Obama, relatează AFP și Reuters.

Un F-16 al Thunderbirds, patrula de acrobație a US Force, s-a prăbușit în Colorado (vestul SUA), la scurt timp după ce a survolat ceremonia de absolvire la Academia Forțelor Aeriene din Colorado Springs.

Pilotul s-a catapultat și este nevătămat, a declarat un responsabil al armatei aerului sub acoperirea anonimatului.

Puțin mai târziu, un F/A 18 Hornet al Blue Angels, patrula acrobatică aeronavală, s-a prăbușit la decolare pe aeroportul din Smyrna în Tennessee (centru), a anunțat un purtător de cuvânt al aviației navale.

Aparatul "a început un antrenament" după-amiază când s-a produs accidentul, a declarat acest purtător de cuvânt, locotenentul Clinton Beard.

El nu a dorit să dea detalii cu privire la soarta pilotului, dar a precizat că o procedură de informare a rudelor era în curs.

"Celelalte cinci avioane Blue Angels nu au fost implicate în accident și au aterizat în siguranță fără incidente la scurt timp după aceea", a spus el.

Accidentul a avut loc la aproximativ patru kilometri de pistă.

Potrivit presei locale din Tennessee, citată de Reuters, o persoană a fost ucisă în prăbușirea avionului F/A-18 din escadrila marinei Blue Angels la Smyrna, la aproximativ 39 km sud-est de Nashville.
   
Cauza accidentului nu a fost cunoscută imediat. Accidentul a avut loc în timp ce Blue Angels exersau pentru un spectacol aerian în weekend, a precizat presa locală.

AGERPRES

Trimite pe WhatsApp


Citește și:

populare
astăzi

1 Cristian Boureanu și Laura Dincă s-au despărțit după aproape 7 ani de relație

2 Categoria „valori” / Așa arată casele interlopilor / Adrian Beleaua se laudă pe TikTok cu foișorul din curte

3 Așa o fi?

4 Cifrele nu mint niciodată

5 „Nu te mai saturi de bani! Ai devenit penibilă cu reclamele tale” / „Zâna” Andreea Marin, taxată dur de internau…