Șerpăria de la spitalul din Târgu Jiu / Nepotism, salarii de 48.000 de lei, iar managerul girat de PSD câștigă la pariuri

Șerpăria de la spitalul din Târgu Jiu / Nepotism, salarii de 48.000 de lei, iar managerul girat de PSD câștigă la pariuri

Medicii de la spitalul județean Târgu Jiu, unde o gravidă a fost operată, din greșeală, de hernie, salarii între 13.000 și 20.000 de lei pe lună, net, arată datele publicate pe site-ul acestui spital. În iulie, un medic de la secția TBC a câștigat 48.530 de lei, dezvăluie defapt.ro.

Medicii de la spitalul unde o gravidă a fost operată de hernie, salarii consistente

Managerul spitalului este Dumitru Vienescu, un economist susținut de PSD, însă o biografie publică a acestuia nu poate fi găsită. Link-ul spre CV-ul său, de pe site-ul spitalului, nu poate fi accesat. Vienescu a recunoscut, acum doi ani, că soția sa, o cumnată și doi cumnați sunt subordonații săi. Soția sa, asistentă medicală cu studii superioare câștiga, în 2022, circa 7.500 de lei pe lună, iar el, ca manager, circa 11.000 lei/lună. Însă familia Vienescu are o avere consistentă, pentru un bugetar de carieră: trei mașini, din care un Audi, un apartament la Timișoara și o vilă de 170 mp în Târgu Jiu. În plus, managerul a câștigat, la Superbet, 7.536 de lei, în 2022.

În 2016, el avea doar un apartament de 54 mp în Târgu Jiu, o Skoda, din 2007 și un Fiat Punto. În 2012, înainte ca Dumitru Vienescu să devină director financiar-contabil la spitalul județean, soția sa era profesoară la un liceu din Târgu Jiu.

Potrivit datelor de pe site-ul spitalului, în iulie 2023, un medic primar șef de la ATI câștiga, cu tot cu gărzile la Unitatea de Primiri Urgențe (UPU), între 18.000 și 19.000 lei, net – veniturile variind de la o lună la alta, probabil în funcție de numărul gărzilor. Asistentele pot ajunge la peste 8.000 lei pe lună, dacă lucrează la UPU. O moașă câștigă între 5.800 și 7.131 de lei. Șeful secției ATI I a câștigat, în iulie, peste 19.000 lei, iar cel de la ATI II, ușor peste 20.000 lei, în martie.

O gravidă în nouă luni a fost operată, din greșeală, de hernie de medicii de la spitalul din Târgu Jiu. a avea dureri de naștere, dar nici ea, nici medicii, nu și-au dat seama că este însărcinată.

Pacientei nu i s-au efectuat analize sau ecografii, ci a fost condusă direct în sala de operație a secției de chirurgie. Aici, i s-a administrat anestezie, iar chirurgul a demarat procedura. Abia în timpul intervenției chirurgicale, medicul și-a dat seama că femeia era gravidă și că se afla în faza finală a sarcinii, iar durerile resimțite erau legate de procesul de naștere.


Citește și:

populare
astăzi

1 „Ce s-a întâmplat în Europa de Est e un miracol economic fără precedent“

2 După America Express, copiii Andreei Esca fac din nou echipă la Antena 1. Alexia Eram: „M-am simțit foarte bine la filmări”

3 „Ar fi primul val al ofensivei”

4 Voi vedeți ce se întâmplă în Polonia?

5 Ovidiu Popescu, umilință maximă din partea patronului. Cu ce echipă va semna cel mai vechi om din lotul FCSB