Servicii Secrete: Putin are un nou scop în războiul din Ucraina

Servicii Secrete: Putin are un nou scop în războiul din Ucraina

Deși planul inițial al lui Vladimir Putin în privința războiului declanșat în 24 februarie 2022 de către Rusia, era cucerirea rapidă a Ucrainei, acum Serviciile Secrete americane au aflat că liderul de la Kremlin și-a schimbat scopul.

Acum, Moscova intenționează să anexeze noi regiuni ale țării vecine din Donețk, Lugansk și Herson.

Rusia pregătește această operațiune în zilele următoare, au anunțat luni Statele Unite, subliniind că Putin vrea să își consolideze controlul asupra unei mari părți din estul Ucrainei, chiar dacă forțele ruse se luptă să captureze zone cheie de pe câmpul de luptă, potrivit The Washington Post .

O mișcare a Kremlinului de a revendica în mod oficial ca parte a Rusiei, regiuni din estul Ucrainei, Donețk și Lugansk, împreună cu orașul Herson, pe fondul unei bătălii militare intense, în desfășurare, ar putea împinge conflictul într-o fază imprevizibilă, și chiar mai explozivă.

Un înalt oficial american a spus că informații ”foarte credibile” indică faptul că Rusia va organiza probabil referendumuri frauduloase la mijlocul lunii mai, în care cetățenii din Donețk, Lugansk și Herson par să-și exprime sprijinul pentru ”ruperea” de Ucraina și alăturarea la Rusia.

După aceste manevre false ale Moscovei, Rusia ar instala lideri loiali Kremlinului în aceste regiuni. Aceste voturi ar fi o încercare de a da anexărilor din estul Ucrainei ”o poleială de legitimitate democratică sau electorală”, a spus Michael Carpenter, ambasadorul Statelor Unite la organizația OSCE.

El a numit acțiunea ”direct din cartea de joc a Kremlinului”, dar a refuzat să dezvăluie informațiile care stau la baza predicțiilor SUA.

Un alt diplomat, Daniel Fried, fost ambasador al SUA în Polonia, acum expert la Atlantic Council, a declarat că Vladimir Putin ar putea spera ca europenii vor tolera anexarea ca o modalitate de a pune capăt conflictului sângeros. ”Acest plan funcționează dacă a câștigat”, a spus Fried despre Putin.

”Problema este dacă Putin poate revendica un teritoriu nu pe baza faptului că i-a învins pe ucraineni, ci pe baza unei afirmații extravagante, per care nu o poate susține”.

Cu toate astea, un oficial american de la Departamentul Apărării al SUA, a spus sub condiția anonimatului, că ”trupele rusești au făcut un progres minim, în cel mai bun caz, în încercarea de a ocupa regiunea Donețk”.


Citește și:

populare
astăzi

1 PSD și PNL vor avea candidați separați la București: Gabriela Firea și Sebastian Burduja

2 Citiți și voi cine s-a prezentat la prima recrutare de soldați organizată de MAPN în 2024

3 O informație care dă fiori / Ce știe CIA despre intențiile Rusiei în Europa?

4 AUDIO Numele lui Coldea, într-un nou scandal. Anca Alexandrescu a difuzat înregistrări depuse la DNA

5 „Dacă voiai să câștigi nu era suficient doar să-ți petreci câteva ore cu un bărbat”