Serviciile militare ucrainene: Rusia are capacitatea să producă 100 de rachete pe lună

Serviciile militare ucrainene: Rusia are capacitatea să producă 100 de rachete pe lună

Rusia are în prezent capacitatea să producă 100 de rachete pe lună — peste 10 rachete balistice Iskander, aproximativ 30 de rachete de croazieră Kalibr şi până la 60 de exemplare de alte tipuri de rachete de croazieră şi balistice, potrivit şefului adjunct al Direcţiei principale de informaţii a Ministerului ucrainean al Apărării (GUR), Oleksi Gromov, citat de EFE.

Rachete Kalibr FOTO Profimedia

Într-un interviu publicat miercuri de agenţia oficială de presă Ukrinform, Gromov a explicat că Rusia poate menţine acest ritm de producţie pentru că a impus fabricilor de armament un regim de funcţionare nonstop, notează Agerpres.

Responsabilul GUR a afirmat că Rusia încalcă unele dintre sancţiunile internaţionale instituite împotriva sa pentru a continua să aibă acces la componentele de care are nevoie pentru fabricarea rachetelor sale.

Rusia utilizează pe front drone de atac de producţie proprie, cum ar fi drona 'Lanţet', dar capacitatea sa de producţie de aparate fără pilot este limitată din cauza sancţiunilor, a spus Gromov, adăugând că Moscova primeşte livrări „constante" de drone kamikaze Shahed din Iran, pe care armata rusă le lansează împotriva teritoriului ucrainean aproape în fiecare noapte.

Potrivit lui Gromov, Rusia a ajuns la acorduri cu Iranul pentru construirea unei fabrici care să producă drone Shahed pe teritoriul Republicii Tatarstan (partea central-estică a Rusiei), într-o zona situată la zece kilometri de oraşul Kazan, capitala acestei republici din componenţa Federaţiei Ruse.

Sursa: adevarul.ro


Citește și:

populare
astăzi

1 „Ce s-a întâmplat în Europa de Est e un miracol economic fără precedent“

2 Rafinăriile Rusiei, la un pas de colaps după „vizitele” nocturne ale dronelor ucrainene

3 Amănunte din sondajele pe București. Singura certitudine este căderea ireversibilă a lui Piedone

4 VIDEO „Nasty” și-a ales candidatul pentru București! Pe cine susține fostul tenismen?

5 Rusia susține că Kim Jong-un va fi asasinat