Serviciu secret: Elita rusă este din ce în ce mai îngrijorată de faptul că Putin a înnebunit

Serviciu secret: Elita rusă este din ce în ce mai îngrijorată de faptul că Putin a înnebunit

Președintele rus Vladimir Putin, în ciuda eșecurilor din primul an al invaziei în Ucraina, a decis să-și joace cartea până la capăt, crezând că statul ucrainean și Occidentul „vor obosi înaintea Rusiei”, iar restul se va rezolva la masa negocierilor.

”La rândul ei, elita rusă este din ce în ce mai îngrijorată de faptul că Putin a înnebunit”, scrie Bloomberg , citând datele serviciilor secrete ale Estoniei.

Materialul din publicația americană notează că într-o potențială Rusia post-Putin nu există un grup semnificativ de influență care să împărtășească valori democratice.

În schimb, grupuri radicale luptă pentru putere în Federația Rusă, conduse, de exemplu, de șeful grupării de mercenari Wagner, Evgheni Prigojin, și de liderul cecen, Ramzan Kadîrov.

Directorul general al Serviciului Eston de Informații Externe, Kaupo Rozin, este sigur că Rusia nu va putea învinge Ucraina. El recunoaște că rușii mai au multe resurse pentru a continua războiul, dar, în același timp, economia rusă continuă să simtă loviturile.

În acest sens, șeful serviciilor de informații estoniene atribuie un rol cheie hotărârii Occidentului. Potrivit acestuia, Ucraina este obligată să câștige acest război, pentru că, dacă eșuează, costul unei lovituri aduse securității europene va fi mult mai mare decât contribuția financiară pe care o fac în prezent aliații.

Rozin a mai remarcat că invazia rusă din Ucraina a crescut riscul unui conflict militar în regiunea baltică. Este probabil ca Rusia să sporească activitatea forțelor sale navale și aeriene în Marea Baltică, a spus șeful serviciilor de informații.

Anterior, serviciile de informații britanice au numit o ofensivă pe scară largă a trupelor ruse în Ucraina puțin probabilă. Ei cred că Federația Rusă s-a concentrat pe capturarea unei părți a regiunii Donețk.

Între timp, serviciile de informații ucrainene au avertizat despre o posibilă intensificare a ostilităților pe front în februarie-martie: trupele ruse vor încerca să îndeplinească ordinul lui Putin de a intra în granițele regiunii Donețk.


Citește și:

populare
astăzi

1 Cea mai mare notă luată de Piedone în viața lui a fost un 6...

2 STENOGRAME „Eugen Mîrtz i-a inoculat victimei ideea că prin sexul anal a salvat-o de la moarte deblocându-i o chakră ce controlează punctele vitale”

3 „A fost așa toată durata zborului de patru ore”

4 Prima intoxicare aruncată pe piață de Antena 3, un sondaj realizat de fostul ginere al lui Dan Voiculescu

5 VIDEO Surpriză totală / Cine ar fi „gurul” discipol al lui Gregorian Bivolaru săltat de mascați. Eugen Mârtz era invitat mereu la B1TV, la emisiunea Al…