Serviciul de Securitate al Ucrainei a reținut un lunetist care pregătea un atac, pe 9 mai, asupra comandamentului brigăzilor forțelor armate

Serviciul de Securitate al Ucrainei a reținut un lunetist care pregătea un atac, pe 9 mai, asupra comandamentului brigăzilor forțelor armate

Peste 500 de cartușe de diferite calibre au fost confiscate de la el, inclusiv cartușe de pușcă cu lunetă 308, în timpul perchezițiilor efectuate la domiciliul său.

Serviciul de Securitate din Ucraina

Serviciul de Securitate al Ucrainei a reținut un al patrulea membru al grupului care pregătea un atac asupra comandamentului forțelor de apărare din regiunea Zaporojie la 9 mai anul acesta, scrie news.yahoo.com.

Serviciul de Securitate al Ucrainei a menționat că a reținut anterior doi organizatori, iar ulterior l-a demascat pe complicele lor, care ascunsese arme și muniții sub patul fiicei sale de 6 ani.

"În prezent, serviciul special ucrainean l-a depistat pe cel de-al patrulea membru al rețelei de agenți FSB, care poartă pseudonimul Fantoma. Acesta s-a ascuns după o serie de arestări ale acoliților săi, încercând să evite astfel pedeapsa. Materialele de investigație indică faptul că inculpatul s-a dovedit a fi un locuitor al centrului regional, un fost militar care avea abilitățile de a trage cu o Vintorez, o pușcă cu lunetă cu amortizor. Aceste arme sunt produse în Federația Rusă și sunt folosite în principal de unitățile forțelor speciale ale țării agresoare."

SSU spune că ”Fantoma” urma să folosească această pușcă pentru a ataca comandamentul unităților de luptă ale Forțelor Armate Ucrainene, care luptă pe frontul din sudul Ucrainei.

În acest scop, "manipulatorii" ruși ai lunetistului plănuiau să îi amenajeze acestuia o ascunzătoare care să conțină arme.

După ce ceilalți membri ai grupului au fost eliminați, un reprezentant al FSB l-a contactat ulterior pe Fantoma. Noua sa sarcină era să regleze focul la pozițiile din prima linie a forțelor armate, folosind un sistem de aruncător de flăcări Solntsepek de fabricație rusească. A încercat să se folosească pe ascuns de cunoștințele sale din zonele de front pentru a aduna informații.

Peste 500 de cartușe de diferite calibre au fost confiscate de la el, inclusiv cartușe de pușcă cu lunetă 308, în timpul perchezițiilor efectuate la domiciliul său.

SSU intenționează să îi transmită bărbatului o notificare de suspiciune în temeiul a două articole din Codul penal al Ucrainei, în temeiul art.1 alin. 15.3, art. 115.1 (tentativă de omor) și art. 263.1 (manipularea ilegală de arme, muniții sau explozibili).

În prezent, se decide problema calificării suplimentare a acțiunilor sale drept trădare.

Sursa: adevarul.ro


Citește și:

populare
astăzi

1 „Ce s-a întâmplat în Europa de Est e un miracol economic fără precedent“

2 După America Express, copiii Andreei Esca fac din nou echipă la Antena 1. Alexia Eram: „M-am simțit foarte bine la filmări”

3 Rafinăriile Rusiei, la un pas de colaps după „vizitele” nocturne ale dronelor ucrainene

4 Voi vedeți ce se întâmplă în Polonia?

5 „Ar fi primul val al ofensivei”