Serviciul Omoruri de la Poliţia Capitalei face cercetări pentru ucidere din culpă în cazul pacientei arse, care a decedat duminică

Serviciul Omoruri de la Poliţia Capitalei face cercetări pentru ucidere din culpă în cazul pacientei arse, care a decedat duminică

Cazul femeii arse pe masa de operația la Floreasca, preluat de Serviciul Omoruri. Dosar pentru ucidere din culpă.

Serviciul de omoruri al Poliției Capitalei a preluat cazul femeii care a luat foc pe masa de operație la Floresca iar ulterior a murit. Anchetatorii au deschis un dosar pentru ucidere din culpă, potrivit Digi 24 și Antena 3. Femeia în vârstă de 66 de ani a decedat duminică, la o săptămână după ce a suferit arsuri pe 40% din corp, după ce în timpul unei operații a luat foc.

Luni, continuă și ancheta dispusă de Ministrul Sănătății, explicații urmând să dea și medicul Mircea Beuran.

Operația a fost coordonată de chirurgul Mircea Beuran, care susține însă că nu s-a aflat în sală la momentul incidentului. După decesul pacientei, el a declarat că femeia „biologic nu a rezistat ca să poată să depăşească tot efortul medical care s-a făcut”.

Ministerul Sănătății a transmis condoleanțe familieipacientei de la Spitalul Clinic de Urgență, care a murit duminică.

“Sperăm să învățăm cu toții din acest episod tulburător, ca pe viitor, în niciun spital din România, să nu mai avem parte de o asemenea experiență traumatizantă. Sunt alături de familia greu încercată și acum, la ceas de cumpănă, le transmit că atât eu, cât și echipa MS pe care o coordonez, va face tot posibilul pentru aflarea adevărului”, a spus ministrul Victor Costache.

O pacientă a fost arsă pe masa de operații la Spitalul Floreasca din Capitală, după ce un chirurg ar fi greșit substanțele de dezinfecție, iar la contactul cu electrocauterul, pielea femeii a luat foc.

Anunțul a fost făcut de deputatul Emanuel Ungureanu. Ministrul Sănătății a aflat târziu despre caz și a trimis Corpul de Control la Spitalul Floreasca. De asemenea, Poliția Capitalei și Colegiul Medicilor s-au autosesizat.

Trimite pe WhatsApp


Citește și:

populare
astăzi

1 „Bianca Drăgușanu, amantă, prostituată, psihopată…” / Daria Radionova l-a dat în fapt pe Alex Bodi!

2 VIDEO Partenerii mei sunt pișați pe ei / Monica Bârlădeanu, dezvăluiri picante despre scenele de amor

3 El este turnătorul PSD din Ministerul Sănătății / A fost recrutat și de Securitate

4 Proastă de bubuie / Nota 2,17 pentru fiica vitregă a lui Vela ca stagiar notar, dar numită de partid într-o func…

5 O fetiţă de 9 ani a găsit un portofel și a sunat la 112 / Citiți ce dialog a avut cu operatorul STS