Sesiunea plenară a Parlamentului European a fost scurtată şi se va încheia marţi seară

Sesiunea plenară a Parlamentului European a fost scurtată şi se va încheia marţi seară

Sesiunea plenară din această săptămână a Parlamentului European va fi scurtată la o zi şi jumătate, faţă de patru zile în mod normal, din cauza temerilor legate de răspândirea epidemiei de coronavirus, a anunţat un reprezentant al PE, citat de Reuters.

Decizia a fost luată luni într-o reuniune de urgenţă a Conferinţei preşedinţilor, din care fac parte preşedintele Parlamentului European, David Sassoli, şi liderii grupurilor politice europarlamentare.

Membrii Parlamentului European vor discuta marţi despre coronavirus, tensiunile de la frontiera dintre Grecia şi Turcia şi viitorul buget pe termen lung al UE, însă nu vor supune la vot nicio rezoluţie.

Şedinţele de miercuri şi joi au fost anulate.

Iniţial sesiunea plenară din 9-12 martie a PE ar fi trebuit să se desfăşoare la Strasbourg, dar temerile privind creşterea riscurilor răspândirii coronavirusului au făcut ca ea să aibă loc la Bruxelles în mod excepţional. AGERPRES


Citește și:

populare
astăzi

1 Cea mai mare notă luată de Piedone în viața lui a fost un 6...

2 „A fost așa toată durata zborului de patru ore”

3 Da, are 60 de ani și s-a calificat la concursul național de frumusețe Miss Argentina...

4 O nouă arestare la vârf în Rusia

5 VIDEO Surpriză totală / Cine ar fi „gurul” discipol al lui Gregorian Bivolaru săltat de mascați. Eugen Mârtz era invitat mereu la B1TV, la emisiunea Al…