Setul de cercei, unul cu diamant albastru iar celălalt roz, vândut cu prețul record de 57 milioane de dolari

Setul de cercei, unul cu diamant albastru iar celălalt roz, vândut cu prețul record de 57 milioane de dolari

Doi cercei, având unul o spectaculoasă montură de diamant albastru, iar celălalt roz, considerați "cel mai important set de cercei vânduți vreodată la licitație", au fost vânduți marți seară la Geneva cu prețul de 57 milioane de dolari, un record mondial, potrivit casei de licitații Sotheby's citată de AFP.

Cele două pietre au fost oferite în loturi separate deoarece la origine erau montate în aceeași bijuterie. Diamantele au fost cumpărate de un cumpărător din Asia.

Cercelul cu diamant albastru, 'Apollo Blue', estimat la între 38 de milioane și 50 de milioane de dolari (între 36 și 47 milioane de euro), a fost vândut cu 42,087 milioane de dolari (aproape 38 de milioane de euro), inclusiv comisionul, în timp ce diamantul roz, 'Artemis Pink', estimat la între 12,5—18 milioane de dolari (între 12 — 17 milioane de euro), a fost vândut cu 15,33 milioane de dolari (13,82 milioane de euro) la încheierea licitației.

Certificat 'Fancy Vivid Blue' de Institutul american de gemologie (GIA) și cântărind 14,54 de carate, 'Apollo Blue' este unul dintre cele mai mari diamante din această categorie scos vreodată la licitație. Piatra este tăiată și fasonată în formă de pară. 'Artemis Pink', cântărind 16,00 carate și certificat 'Fancy Intense Pink', are tot formă de pară și face set cu 'Apollo Blue'.

Potrivit GIA, piatra face parte dintre diamantele ''cele mai pure chimic", fapt ce-i conferă, potrivit experților, o mare transparență optică.

AGERPRES

Trimite pe WhatsApp


Citește și:

populare
astăzi

1 „Cresc frustrările printre soldații ruși” / Interceptări ale serviciilor de informații poloneze

2 Pe unde își țin banii miliardarii României / Detaliile inedite din dosarul furtului din casa „regelui pavelelor”

3 „Putin ar putea invada Europa anul viitor, posibil state membre ale alianței”

4 Începutul sfârșitului pentru Putin? Prețul acțiunilor Gazprom s-a prăbușit joi după ce a refuzat să plătească dividende

5 VIDEO „Pământul le ardea sub picioare, marea fierbea” / Cum i-au alungat ucrainenii pe ruși de pe Insula Șerpilor