Setul de cercei, unul cu diamant albastru iar celălalt roz, vândut cu prețul record de 57 milioane de dolari

Setul de cercei, unul cu diamant albastru iar celălalt roz, vândut cu prețul record de 57 milioane de dolari

Doi cercei, având unul o spectaculoasă montură de diamant albastru, iar celălalt roz, considerați "cel mai important set de cercei vânduți vreodată la licitație", au fost vânduți marți seară la Geneva cu prețul de 57 milioane de dolari, un record mondial, potrivit casei de licitații Sotheby's citată de AFP.

Cele două pietre au fost oferite în loturi separate deoarece la origine erau montate în aceeași bijuterie. Diamantele au fost cumpărate de un cumpărător din Asia.

Cercelul cu diamant albastru, 'Apollo Blue', estimat la între 38 de milioane și 50 de milioane de dolari (între 36 și 47 milioane de euro), a fost vândut cu 42,087 milioane de dolari (aproape 38 de milioane de euro), inclusiv comisionul, în timp ce diamantul roz, 'Artemis Pink', estimat la între 12,5—18 milioane de dolari (între 12 — 17 milioane de euro), a fost vândut cu 15,33 milioane de dolari (13,82 milioane de euro) la încheierea licitației.

Certificat 'Fancy Vivid Blue' de Institutul american de gemologie (GIA) și cântărind 14,54 de carate, 'Apollo Blue' este unul dintre cele mai mari diamante din această categorie scos vreodată la licitație. Piatra este tăiată și fasonată în formă de pară. 'Artemis Pink', cântărind 16,00 carate și certificat 'Fancy Intense Pink', are tot formă de pară și face set cu 'Apollo Blue'.

Potrivit GIA, piatra face parte dintre diamantele ''cele mai pure chimic", fapt ce-i conferă, potrivit experților, o mare transparență optică.

AGERPRES

Trimite pe WhatsApp


Citește și:

populare
astăzi

1 Vor să facă și la CCR ce-au făcut la TVR? / Liviu Avram ridică preșul de pe un rahat vârât sub el de actuala Put…

2 Așa o fi?

3 „Femeia fantastică”, actrița israeliană Gal Gadot, fost soldat, provoacă scandal

4 Fosta primăriță din Goteborg, al doilea cel mai mare oraș al Suediei, e acum șofer pe mașina de gunoi

5 CULISE / Cine conduce Departamentul de Lupta Antifraudă, instituția care a sesizat DNA în dosarul care l-ar viza…