Setul de cercei, unul cu diamant albastru iar celălalt roz, vândut cu prețul record de 57 milioane de dolari

Doi cercei, având unul o spectaculoasă montură de diamant albastru, iar celălalt roz, considerați "cel mai important set de cercei vânduți vreodată la licitație", au fost vânduți marți seară la Geneva cu prețul de 57 milioane de dolari, un record mondial, potrivit casei de licitații Sotheby's citată de AFP.

Cele două pietre au fost oferite în loturi separate deoarece la origine erau montate în aceeași bijuterie. Diamantele au fost cumpărate de un cumpărător din Asia.

Cercelul cu diamant albastru, 'Apollo Blue', estimat la între 38 de milioane și 50 de milioane de dolari (între 36 și 47 milioane de euro), a fost vândut cu 42,087 milioane de dolari (aproape 38 de milioane de euro), inclusiv comisionul, în timp ce diamantul roz, 'Artemis Pink', estimat la între 12,5—18 milioane de dolari (între 12 — 17 milioane de euro), a fost vândut cu 15,33 milioane de dolari (13,82 milioane de euro) la încheierea licitației.

Certificat 'Fancy Vivid Blue' de Institutul american de gemologie (GIA) și cântărind 14,54 de carate, 'Apollo Blue' este unul dintre cele mai mari diamante din această categorie scos vreodată la licitație. Piatra este tăiată și fasonată în formă de pară. 'Artemis Pink', cântărind 16,00 carate și certificat 'Fancy Intense Pink', are tot formă de pară și face set cu 'Apollo Blue'.

Potrivit GIA, piatra face parte dintre diamantele ''cele mai pure chimic", fapt ce-i conferă, potrivit experților, o mare transparență optică.

AGERPRES

Trimite pe WhatsApp


Citește și:

populare
astăzi

1 România „valorilor” / Haznalele TV sunt în delir

2 Revoltă în Poliţie / „Am ajuns firma de pază a ţiganilor. Asta se întâmplă când apar cumetriile cu ţiganii şi ş…

3 Cine va câștiga alegerile în SUA? Predicția profesorului care nu a dat greș niciodată

4 „Categoria valori” / Petrecere cu 100 de lideri interlopi în clubul Kundalini din Tei, iar Poliția spune că n-au…

5 115 milioane de euro! Istoricul dosarului Constanda. Băsescu a dat cepul