Sevil Shhaideh: Am hotărât să-mi retrag demisia pentru a reveni la ceea ce prevede Constituția

Sevil Shhaideh: Am hotărât să-mi retrag demisia pentru a reveni la ceea ce prevede Constituția

Ministrul demisionar al Dezvoltării Regionale, Administrației Publice și Fondurilor Europene, Sevil Shhaideh, a anunțat, joi, că și-a retras demisia pentru ca activitatea din instituție să nu fie blocată "prin tot felul de tertipuri juridice care pot interveni în această perioadă".

"Eu ce pot să vă spun este că, imediat ce am luat act de publicarea în Monitorul Oficial a moțiunii de cenzură, (...) am convocat experții instituției pentru a identifica eventuale riscuri care ar putea duce la blocarea acestei instituții. După cum bine știți, în acest moment, la nivelul acestei instituții nu mai există niciun secretar de stat, nu mai există secretar general (...). Din discuțiile cu toți experții juriști (...) pentru a nu bloca, prin tot felul de tertipuri juridice care pot interveni în această perioadă, am hotărât să-mi retrag demisia pentru a reveni la ceea ce prevede astăzi Constituția, respectiv articol 85, Guvern demis, Cabinet interimar", a precizat Shhaideh, la Antena 3.

Ea a motivat acest gest prin faptul că în momentul în care demisia sa era publicată prin decret prezidențial nu mai era ordonator de credite, iar instituția era blocată, nemaiexistând niciun secretar de stat și nici secretarul general.

"Deci trebuie să-mi desfășor activitatea în mod normal. Eu nu cred că trebuie să sufere nimeni, nicio autoritate locală. S-au făcut eforturi pentru depunere de proiecte pe fonduri europene. Ca să avem absorbție, nu credeți că trebuie să avem și contracte", a adăugat Shhaideh.

AGERPRES


Citește și:

populare
astăzi

1 Cea mai mare notă luată de Piedone în viața lui a fost un 6...

2 „A fost așa toată durata zborului de patru ore”

3 Da, are 60 de ani și s-a calificat la concursul național de frumusețe Miss Argentina...

4 VIDEO Surpriză totală / Cine ar fi „gurul” discipol al lui Gregorian Bivolaru săltat de mascați. Eugen Mârtz era invitat mereu la B1TV, la emisiunea Al…

5 VIDEO Cum, mint americanii? / Amănunte greu de digerat despre atentatul cu sute de victime din timpul retragerii americane din Afganistan, negat de Pent…