Sevilla - AS Roma. Finala Europa League, suspans total. Meci decis la loviturile de departajare

Sevilla - AS Roma. Finala Europa League, suspans total. Meci decis la loviturile de departajare

Chiar dacă toată lumea se aștepta la celebra sa tactică defensivă, Jose Mourinho și-a lăsat elevii să zburde în fața Sevillei, în prima repriză. Și Roma, încurajată de mii de suporteri fanatici, a luat jocul pe cont propriu, spaniolii neavând niciun șut la poarta adversă în primele 30 minute.

Dybala, argentinianul providențial pentru AS Roma. Foto facebook

Curajul italienilor s-a concretizat pe tabelă în minutul 35, după o fază controversată. Rakitic a fost deposedat la mijlocul terenului la limita regulamentului, Mancini l-a angajat în adâncime pe Dybala, care nu a iertat din 14 metri: 1-0 pentru Roma.

FC Sevilla, specialista Europa League - cu 6 trofee câștigate din 2006 încoace - și-a revenit abia în prelungirile primei reprize. Timp de 7 minute, andaluzii au sufocat formația lui Jose Mourinho, iar eforturile lor au fost la o palmă de reușită, Ivan Rakitic lovind bara cu o execuție superbă, din afara careului.

Meleul bucuriei după golul marcat de Paolo Dybala. Foto Facebook

Meleul bucuriei după golul marcat de Paolo Dybala. Foto Facebook

După pauză, cei aproape 70.000 de fani de pe stadionul „Puskás Aréna“ din Budapesta au fost martorii unui nou forcing al spaniolilor. AS Roma a fost împinsă cu fundul în poartă, iar golul a venit logic, în minutul 55. Navas a centrat din flancul drept, iar Mancini și-a introdus mingea în propria poartă, din 6 metri: 1-1.

Fanii lui AS Roma, duel încins cu cei ai Sevillei. Foto Facebook

Fanii lui AS Roma, duel încins cu cei ai Sevillei. Foto Facebook

După 20 de minute de acalmie, tribunele au luat foc în minutul 75: arbitrul Taylor a acordat penalty după un duel Ibanez - Ocampos, spre disperarea antrenorului romanilor. După consultarea sistemului de arbitraj video, ”centralul” a revenit asupra deciziei.

Sevilla a mai avut câteva ocazii rarisime de a încheia meciul în primele 90 de minute, însă defensiva romanilor a rezistat cu brio, astfel că s-a intrat în prelungiri. Cele două reprize adiționale nu au adus nimic deosebit, iar cei doi portari, marocanul Bono și portughezul Rui Patricio, au devenit pionii principali ai încleștării.

Sevilla nu are rival în Europa League. Foto Facebook

Sevilla nu are rival în Europa League. Foto Facebook

Ocampos, Cristante și Lamela au punctat, dar Mancini, autor al unui autogol în timpul regulamentar, a tras prost și Bono a apărat. Rakitic a ridicat scorul la 3-1 pentru Sevilla, pentru ca Ibanez să trimită în bară! Montiel a ratat, însă lovitura s-a repetat și argentinianul nu a mai repetat greșeala. 4-1 și Sevilla ia al 7-lea trofeu Europa League!

Pentru că, atunci când treci în fazele eliminatorii de PSV Eindhoven, Fenerbahce, Manchester United și Juventus, nu prea ai cum să nu câștigi un duel cu AS Roma, o echipă curajoasă și ambițioasă, dar atât.

Spaniolii au dat la final frâu bucuriei. Foto Facebook

Spaniolii au dat la final frâu bucuriei. Foto Facebook

Învingătoarea va primi suma de 8,6 milioane de euro din partea UEFA, în timp ce învinsa va fi premiată cu 4,6 milioane de euro, bani la care se adaugă sumele câștigate de-a lungul acestei competiții.

Săptămâna viitoare au loc alte două finale:

Conference League, miercuri, 7 iunie, Praga

Fiorentina - West Ham United, ora 22.00

Liga Campionilor, sâmbătă, 10 iunie, Istanbul

Manchester City - Inter Milano, ora 22.00

Pe 16 august se va desfășura Supercupa Europei (Pireu, Grecia) între Sevilla și câștigătoarea Ligii Campionilor. Sevilla, câștigătoarea Europa League, va juca în sezonul viitor în Liga Campionilor.

Sevilla - AS Roma 1-1 (0-1), 4-1 după loviturile de departajare

Au marcat: Mancini (55 autogol)/ Dybala (35)

Sevilla: Bono - J. Navas, Bade, Gudelj, Telles - Fernando, Rakitic - Ocampos, Torres, Gil - En Nesyri.

Antrenor: Jose Luis Mendilibar

AS Roma: Rui Patricio - Ibanez, Mancici, Smalling - Spinazzola, Cristante, Matic, Celik - Pellegrini, Abraham, Dybala

Antrenor: Jose Mourinho

Stadion: Puskas Arena, Budapesta

Sursa: adevarul.ro


Citește și:

populare
astăzi

1 Anumiți „grei” din intelligence beneficiază de o protecție specială, care îi face imuni?

2 Încă o dovadă a „corectitudinii” occidentale... Ți se face scârbă când citești așa ceva...

3 Surprinzătorul nume ales de Polonia pentru avioanele lor F-35 / Imagini în premieră din SUA cu primul F-35 polonez, aproape finalizat

4 Interesante amănunte / Într-o veche mină din Bihor zace cheia care poate salva Europa din dependența de China

5 Degringoladă la Rapid / Săpunaru, monument de nesimțire. „Ori te lași, ori îl dai afară”