„Sexsomnia“, boala prin care un bărbat și-a justificat abuzul asupra fiicei

„Sexsomnia“, boala prin care un bărbat și-a justificat abuzul asupra fiicei

Un caz neobișnuit de abuz ține prima pagină a ziarelor din Noua Zeelandă. Un tată care și-a pipăit fiica în timpul nopții a fost condamnat pentru acest lucru, dar a făcut apel și a fost absolvit de vină. Motivul pentru care a fost absolvit este acela că suferă de sexomnie.

După cum relatează ziarul NZ Herald , agresiunea a avut loc în 2019. Fata de 16 ani, care locuiește în principal cu mama ei, petrecuse o noapte în casa tatălui ei vitreg în 2019. După sejur, copila i-a spus mamei sale că tatăl ei a atins-o „nepotrivit” în pat.

Autorul a susținut că nu își amintește nimic despre infracțiune. El nu și-a atins fiica în mod conștient în mod sexual, a susținut acesta.

Diagnosticat cu apnee obstructivă

Sexsomnia este o tulburare de somn bizară. Persoanele afectate comit acte sexuale - în cel mai rău caz agresiuni - în timpul somnului, când adorm sau când se trezesc.

În urma unui studiu al somnului, bărbatul a fost diagnosticat cu apnee obstructivă moderată în somn (pauze în respirație în timpul somnului) și a prezentat, de asemenea, mișcări regulate ale extremităților. Experții nu au găsit niciun alt semn de comportament anormal în timpul somnului.

Bărbatul a fost apoi condamnat la opt luni de arest la domiciliu. El a făcut apel împotriva acestei sentințe anul trecut. Motivul invocat a fost acela că existau noi dovezi care să ateste că suferea de sexomnie. Printre altele, în istoricul familiei sale au existat cazuri de parasomnie - comportament nedorit la adormire, somn sau trezire.

Nici un alt medic solicitat de instanță nu a putut confirma acuzațiile. În opinia sa de expert, acesta a descris sexsomnia ca fiind "aproape complet" improbabilă pentru a explica crima. Potrivit medicului, se întâmplă adesea ca persoanele acuzate de o infracțiune să nu-și amintească ce s-a întâmplat.

Absolvit de vină

Cu toate acestea, juriul l-a absolvit de acuzația de agresiune sexuală asupra fiicei adolescente a partenerei sale, pe motiv de nebunie, deoarece suferea de sexomnie.

De asemenea, un judecător a hotărât că bărbatul din Hamilton poate să plece liber, considerând că are suficiente „mijloace” pentru a-și monitoriza factorii declanșatori ai acestei tulburări, care includ privarea de somn în turele de noapte , depresia și anxietatea.

Bărbatul, în vârstă de 30 de ani, este al doilea caz în decurs de o lună în care sexomnia, o tulburare de somn în care o persoană se angajează în activități sexuale în timpul somnului, a fost folosită ca mijloc de apărare.

Judecătorul Noel Cocurullo a declarat că verdictele nu l-au surprins și că acuzații nu au avut condamnări „pentru așa ceva”.

Sursa: adevarul.ro


Citește și:

populare
astăzi

1 „Ce s-a întâmplat în Europa de Est e un miracol economic fără precedent“

2 Rafinăriile Rusiei, la un pas de colaps după „vizitele” nocturne ale dronelor ucrainene

3 Amănunte din sondajele pe București. Singura certitudine este căderea ireversibilă a lui Piedone

4 VIDEO Președintele Iranului, Ebrahim Raisi, a murit / „Niciun semn de viață” la locul accidentului, spune televiziunea de stat iraniană

5 VIDEO „Nasty” și-a ales candidatul pentru București! Pe cine susține fostul tenismen?