SF? Nu, realitate...

SF? Nu, realitate...

Compania americana Northrop Grumman continuă să lucreze la următoarea generație de bombardiere nucleare B-21 Raider. Compania a alimentat recent pentru prima dată aeronava strategică. Testul a avut loc în al doilea trimestru al anului 2023. Acest lucru a fost anunțat recent de Kathy Warden, CEO al Northrop Grumman. Ea a confirmat, de asemenea, că Northrop Grumman nu va participa la licitația pentru rolul de contractant principal în cadrul proiectului NGAD de dezvoltare a avionului de luptă de generația a V-a.

Bombardierul B-21 Raider a fost prezentat la începutul lunii decembrie 2022 la sediul Northrop Grumman din Palmdale, California. Directorul general al companiei a numit testul recent o altă etapă importantă în drumul spre primul zbor și lansarea producției de serie, potrivit Air & Space Forces Magazine.

B-21 Raider a efectuat primul său test de "pornire" în ultimele luni, ceea ce îl apropie cu încă un pas de primul zbor, care este încă programat să aibă loc înainte de sfârșitul anului 2023, au anunțat oficialii Northrop Grumman la 27 iulie.

După aceea, compania se așteaptă să primească un contract de producție, tot înainte de sfârșitul anului.

Northrop Grumman a încheiat un contract pentru dezvoltarea B-21 Raider în 2015. Compania intenționează să efectueze primul zbor al bombardierului nuclear până la sfârșitul acestui an, dar acesta nu este obiectivul principal.

Northrop are acum șase aeronave în diferite stadii de producție. Primul bombardier de testare va fi denumit T1. U.S. Air Force intenționează să comande aproximativ 100 de aeronave B-21 Raider. Acestea vor înlocui 20 de bombardiere B-2 Spirit și 43 de bombardiere B-1B Lancer, care nu transportă arme nucleare.

Cel mai aşteptat eveniment pentru industria aviatică americană a avut loc pe 3 decembrie 2022. Atunci, U.S. Air Force şi compania Northrop Grumman au prezentat împreună primul bombardier de generația a VI-a "B-21 Raider".

Compania Northrop Grumman a declarat în luna mai a anului trecut că primul B-21 a încheiat o primă serie de teste la sol. Această fază a inclus teste de calibrare a încărcăturilor, menite să verifice integritatea structurală a bombardierului

Înainte de primul zbor al B-21, Northrop Grumman va efectua teste ale motoarelor și teste de rulare pe pistă la viteză mică și mare. Forțele Aeriene ale SUA au sperat inițial, încă din 2019, că primul zbor al primului B-21 va avea loc în decembrie 2021, dar acest termen a tot fost modificat.

B-21 este un bombardier cu rază lungă de acțiune, cu caracteristici stealth avansate, care va fi proiectat pentru a distruge ținte importante aflate la mare distanţă. Acesta va înlocui treptat bombardierele B-1 și B-2, devenind coloana vertebrală a flotei de bombardiere a U.S. Air Force. Cu toate acestea, deocamdată, nu va fi un succesor al bombardierelor B-52, care, deși sunt mult mai vechi decât B-1 și B-2, vor rămâne în serviciul USAF alături de B-21 pentru încă câteva decenii.

Forțele Aeriene ale SUA au solicitat 5 miliarde de dolari pentru B-21 în anul fiscal 2023, inclusiv 1,7 miliarde de dolari pentru finanțarea achizițiilor, deși nu au dezvălui câte bombardiere vor fi cumpărate. După unele informaţii apărute în ultimii doi ani, Forțele Aeriene ale SUA ar intenționa să cumpere cel puțin 100 de bombardiere B-21.

SURSA: defenseromania.ro



Citește și:

populare
astăzi

1 „Ce s-a întâmplat în Europa de Est e un miracol economic fără precedent“

2 După America Express, copiii Andreei Esca fac din nou echipă la Antena 1. Alexia Eram: „M-am simțit foarte bine la filmări”

3 „Ar fi primul val al ofensivei”

4 Voi vedeți ce se întâmplă în Polonia?

5 Ovidiu Popescu, umilință maximă din partea patronului. Cu ce echipă va semna cel mai vechi om din lotul FCSB