Sfânta Lumină, adusă în România de la Ierusalim, oferită, în premieră, și Mitropoliei Basarabiei

Sfânta Lumină, adusă în România de la Ierusalim, oferită, în premieră, și Mitropoliei Basarabiei

Episcopul vicar al Arhiepiscopiei Bucureştiului, Timotei Prahoveanul, a declarat sâmbătă că, în premieră, Sfânta Lumină adusă de la Ierusalim va fi oferită Mitropoliei Basarabiei.

Timotei Prahoveanu, cu Lumina SFântă Foto Inquam Photos / Eduard Vînătoru

"Această Lumină de la Mormântul Domnului (...) se dăruieşte întregului popor binecredincios român, nu doar românilor din ţară, ci şi celor de lângă graniţe, întrucât pentru prima dată Sfânta Lumină va fi oferită, cu binecuvântarea Preafericitului Părinte Patriarh Daniel, şi Mitropoliei Basarabiei. Va fi împărţită celor trei eparhii din Basarabia - la Chişinău, la Bălţi şi la Cahul", a spus ierarhul, la Aeroportul Internaţional "Henri Coandă", după primirea Luminii Sfinte.

Potrivit ierarhului, la aeroport a venit sâmbătă seara şi episcopul Basarabiei de Sud, Preasfinţitul Veniamin, pentru a primi Sfânta Lumină.

"Dorim să aveţi sărbători binecuvântate, să petreceţi în bucurie sfântă şi în lumină. Să ne bucurăm de darurile Învierii şi mai ales de marele dar al Învierii care s-a făcut nouă, tuturor. Dacă Hristos a Înviat şi noi vom învia împreună cu el. La mulţi ani! Hristos a Înviat", a urat Episcopul vicar al Arhiepiscopiei Bucureştiului Timotei Prahoveanul.

Lumina Sfântă de la Ierusalim a fost adusă sâmbătă seara în ţară de Superiorul Aşezămintelor Patriarhiei Române la Locurile Sfinte, părintele arhimandrit Teofil Anăstăsoaie.

Sfânta Lumină a fost oferită delegaţilor eparhiilor Patriarhiei Române prezenţi la aeroport, iar Centrele eparhiale, prin protopopiate, o vor distribui fiecărei parohii.

Tradiţia aducerii Sfintei Lumini de la Ierusalim a fost inaugurată de PF Daniel în anul 2009.

Sursa: adevarul.ro


Citește și:

populare
astăzi

1 Cea mai mare notă luată de Piedone în viața lui a fost un 6...

2 STENOGRAME „Eugen Mîrtz i-a inoculat victimei ideea că prin sexul anal a salvat-o de la moarte deblocându-i o chakră ce controlează punctele vitale”

3 „A fost așa toată durata zborului de patru ore”

4 Prima intoxicare aruncată pe piață de Antena 3, un sondaj realizat de fostul ginere al lui Dan Voiculescu

5 VIDEO Surpriză totală / Cine ar fi „gurul” discipol al lui Gregorian Bivolaru săltat de mascați. Eugen Mârtz era invitat mereu la B1TV, la emisiunea Al…