"Sfânta Varvara" va ajunge joi în zona de scoatere a echipamentului, marcând finalizarea tunelului de legătură dintre Magistralele 1 și 5 de metrou

"Sfânta Varvara" va ajunge joi în zona de scoatere a echipamentului, marcând finalizarea tunelului de legătură dintre Magistralele 1 și 5 de metrou

Echipamentul de săpat tuneluri botezat "Sfânta Varvara" va intra, joi, în zona de scoatere a echipamentului, situată lângă statuia Eroilor Sanitari, marcând astfel finalizarea tunelului de legătură dintre Magistrala 1 și Magistrala 5 de metrou, informează Metrorex.

"Metrorex informează publicul larg că, astăzi, 4 august 2016, echipamentul de săpat tuneluri — Tunelling Boring Machine, botezat 'Sfânta Varvara', va intra în jurul orei 15:00 în zona de scoatere a echipamentului, zonă situată lângă statuia Eroilor Sanitari. Evenimentul va marca finalizarea tunelului de legătură dintre Magistrala 1 și Magistrala 5 de metrou", spune Metrorex, într-un comunicat remis AGERPRES.

Echipamentul de săpat tuneluri va fi extras în perioada imediat următoare și va fi transportat în stația Eroilor 2, unde va fi pregătit pentru începerea execuției ultimelor două tuneluri ale secțiunii Râul Doamnei — Eroilor (Operă).

Lucrarea se va realiza și cu ajutorul unui al doilea echipament de săpat tuneluri, botezat "Sfânta Filofteia".

Secțiunea Râul Doamnei — Eroilor (Operă) subtraversează stația de metrou Eroilor 1, aflată în folosință, și râul Dâmbovița.

Execuția tunelului de legătură dintre Magistrala 1 și Magistrala 5 de metrou, în lungime de 230 de metri, a început la data de 9 iulie 2016. Lucrările pentru tunelul de legătură s-au derulat în condiții tehnice și de siguranță, cu funcționarea corespunzătoare a tuturor instalațiilor care concură la realizarea unei asemenea construcții, precizează Metrorex. Valoarea lucrărilor pe secțiunea Râul Doamnei — Eroilor se ridică la 570 milioane de euro.

Metroul din Drumul Taberei ar putea fi funcțional pe Magistrala 5 de la mijlocul anului 2017, acest termen fiind unul realist, declara, pe 7 iunie, fostul ministru al Transporturilor Dan Costescu, pe șantierul Magistralei 5 de metrou.

Proiectul "Linia de metrou Magistrala 5: Secțiunea Râul Doamnei — Eroilor (PS Operă) inclusiv Valea Ialomiței" se încadrează în Programul Operațional Sectorial — Transport, Axa prioritară 2 — Modernizarea și dezvoltarea infrastructurii naționale de transport în afara axelor prioritare TEN-T în scopul dezvoltării unui sistem național durabil de transport și în Domeniul major de intervenție 2 — Modernizarea și dezvoltarea infrastructurii feroviare naționale și a serviciilor pentru călători.

AGERPRES

Trimite pe WhatsApp


Citește și:

populare
astăzi

1 O să aveți un șoc după ce veți citi povestea asta! Așa vi se fură țara, dragi români!

2 Interlopi la PNL

3 Cine sunt cei patru „oameni obișnuiți" care i-au făcut partid lui Dragnea

4 DEZVĂLUIRI Pesediștii înroșeau telefoanele / Presiunile puse de cumnatul lui Adrian Năstase asupra conducerii AS…

5 Dur articol! Așa este, domnule președinte?