Sfaturi de urmat pentru un ten curat și luminos

Sfaturi de urmat pentru un ten curat și luminos

Pentru un ten curat și luminos nu este suficient să utilizezi creme și alte produse dermatocosmetice. Și alimentația joacă un rol important pentru menținerea sănătății pielii.

Pielea este cel mai mare organ al omului. FOTO Shutterstock (Arhivă)

Somnul insuficient, stresul, oboseala, fumatul, zahărul, alcoolul în exces și multe alte lucruri ne afectează epiderma, iar un stil de viață haotic se observă la nivelul pielii.

Vitamina C

De obicei, după vârsta de 35 de ani, își fac apariția primele riduri adânci , iar producția de colagen se diminuează. Astfel, vitamina C oferă pielii tale forța de a-și recâștiga elasticitatea, dar stimulează și producția de colagen.

Alimentele bogate în vitamina C sunt: broccoli, spanac, ghimbir și cartof dulce.

Supa de oase

Acest preparat este benefic pentru articulații , dar și pentru piele datorită colagenului, o proteină pe care organismul o sintetizează în mod natural și care îi conferă epidermei fermitate, luminozitate și elasticitate.

Omega 3

Acizii grași Omega 3 ajută la reînnoirea celulară . Amintim câteva dintre alimentele bogate în omega-3: peștele gras, precum somonul, păstrăvul, macroul și sardinele, semințele de chia și semințele de in.

Vitaminele A și E

Fiind foarte importanta pentru vedere, piele si imunitate, vitamina A trebuie consumată zilnic. O găsești în următoarele alimente: morcov, dovleac, pepenele galben, piersici și caise.

De asemenea, vitaminele A și E contribuie la menținerea elasticității pielii. Migdalele, alunele și semințele de floarea-soarelui sunt bogate în vitamina E.

Apa

Consumul de apă este extrem de important fiindcă aceasta intră în compoziția tuturor organelor, dar contribuie inclusiv la buna digestie şi la elasticitatea pielii.

Este recomandat să bem apa cu înghițituri mici.

Sursa: adevarul.ro


Citește și:

populare
astăzi

1 „Ce s-a întâmplat în Europa de Est e un miracol economic fără precedent“

2 După America Express, copiii Andreei Esca fac din nou echipă la Antena 1. Alexia Eram: „M-am simțit foarte bine la filmări”

3 „Ar fi primul val al ofensivei”

4 Voi vedeți ce se întâmplă în Polonia?

5 Ovidiu Popescu, umilință maximă din partea patronului. Cu ce echipă va semna cel mai vechi om din lotul FCSB