Și aliații par a se distanța de Putin. Un video de la reuniunea CTSO de la Erevan a devenit viral

Și aliații par a se distanța de Putin. Un video de la reuniunea CTSO de la Erevan a devenit viral

Un clip care a fost distribuit masiv pe rețelele de socializare a surprins momentul în care șefii de stat se pregăteau pentru fotografia oficială, iar primul-ministru armean, Nikol Pașinian, a lăsat o distanță mare între el și Putin.

Fotografia oficială a șefilor de stat prezenți la întâlnirea CTSO. Foto: Profimedia

Oficialul armean nu a fost foarte mulțumit de rezultatele reuniunii CTSO pe care țara sa a găzduit-o.

Prim-ministrul armean Nikol Pașinian nu a semnat proiectul „Declarației Consiliului Colectiv de Securitate al CTSO privind măsurile comune pentru acordarea de asistență Republicii Armenia”. Potrivit premierului, documentul nu este suficient finalizat.

Lipsa unei evaluări politice clare a situației <...> poate însemna nu numai refuzul OTSC de a îndeplini obligațiile aliate, ci poate fi interpretată și de către Azerbaidjan ca undă verde din partea OTSC pentru o agresiune ulterioară împotriva Armeniei. Și acest lucru contrazice nu doar litera, ci și spiritul și sensul documentelor fundamentale CSTO. Prin urmare, pe baza acestui lucru, stimați colegi, în momentul de față consider că proiectul „Declarației CSTO CSC privind măsurile comune de acordare a asistenței Republicii Armenia" înaintat spre semnare nu este suficient finalizat, iar în această formă, cu tot respectul, nu sunt pregătit să semnez aceste documente", a spus Pașinian în discursul său de închidere la summitul statelor membre CSTO de miercuri.

Clipul cu Putin aparent ignorat de unii dintre singurii săi aliați internaționali rămași lângă el a aprins rețeaua socială Twitter, miercuri seară.

Anton Gerașcenko, consilier al Minsiterului de Interne din Ucraina, a publicat și el imaginile si a scris: „Pare că toți încearcă să stea departe de Putin. Poate are sânge care-i picură de pe mâini? Ei bine, este un semn de curaj să faci jumătate de pas înapoi…

După ce Rusia a invadat Ucraina, pe 24 februarie 2021, Vladimir Putin s-a înstrăinat de Europa și SUA, iar eșecurile sale militare din prezent par să îi șubrezească președintelui rus și celelalte relații internaționale.

Sursa: adevarul.ro


Citește și:

populare
astăzi

1 Retragerea lui Piedone a devenit o chestiune de zile...

2 Foarte interesante amănunte...

3 Era omul Rusiei? / O anchetă de contraspionaj duce la demiterea comandantului polonez al EUROCORPS, locotenent-generalul Jaroslaw Gromadzinski

4 Nu le zice rău Ciucă...

5 „Lebăda neagră”, noul trend pe internet după prăbușirea podului din Baltimore. Ce teorii ale conspirației circulă pe rețelele sociale