Și dacă acest om are dreptate?

Și dacă acest om are dreptate?

Reportaje-Live : INCHIDETI GRANITELE CU ITALIA.

„S-au rarit stirile despre coronavirus in presa romaneasca dar problema e tot acolo. Ba mai mult, s-a acutizat. Italia a inchis toate scolile, ministru german al sanatatii vorbeste despre pandemie si mai grav decât toate acestea este faptul ca numarul infectatilor creste de la zi la zi in toata lumea.

Atâta timp cat numarul victimelor creste zilnic este o chestiune de timp pana se ajunge la un punct critic. Bagati capul in pamant ca strutul, ascultati-l pe Arafat care spune suntem pregatiti insa sa stiti ca in acest moment a devenit doar o chestiune de timp.

In Italia este blocat tot in acest moment. Dupa China, Italia are cele mai multe victim din lume din cauza coronavirusului. Acestea sunt fapte si nu interpretari.

In Romania TOTI cei infectati au venit din Italia. TOTI.

Exact acum este un moment zero. Este cel mai potrivit moment pentru inchiderea granitelor PARTIALA pentru toti cei veniti din Italia. Iata ce ar trebui facut de catre stat:

1. Anularea tuturor zborurile in scop turistic. As interzice calatoriile in toata Italia 30-40 de zile pentru cei care nu lucrează sau nu au familia de gradul 1 acolo. Daca esti idiot si te crezi Tarzan cel imun la coronavirus nu trebuie sa suporte ceilalti riscurile pentru ca ai vrut tu sa iti faci selfie la Milano in plina epidemie.

2. Toti cei venit din Italia carantina automata si interzicerea revenirii in Italia minim 30 de zile. In felul acesta romanii care lucrează in Italia se vor gandi de 3 ori inainte de a reveni in Romania in concediu sau in vizite neurgente. Daca lucrează acolo sa stea acolo in perioada asta de 30 de zile. Va iubim sunteti ai nostri dar de aceea va rugam stati 30 zile acolo. Nu mori daca nu vii 30 zile in Romania. Daca vin in Romania carantina. Sorry asta e. Suntem o tara saraca si complet nepregatita asa ca nu ne putem asuma riscul.

3. Interzise calatoriile de afaceri 30 de zile. Orice ar fi se poate discuta si pe Skype sau pe telefon.

Poate par un pic exagerate si disproportionate masurile de mai sus insa nu avem alta sansa. Ce sansa are Romania daca ne loveste coronavirusul ca in Italia? Ganditi-va ce sistem de sanatate avem ce oameni conduc tara asta, ce societate avem.

Stiu ca asta nu va stopa raspandirea si nici calatoriile pentru ca poti sa te duci in Spania din Italia si sa iei un avion spre Romania. Dar asta va intarzia si limita raspandirea mai ales datorita vitejilor care braveaza prosteste si pot reprezenta un risc pentru intreaga populatie doar pentru ca ei aveau o vacanta in Italia sau un business foarte important.

Citesc presa Internationala si stau si ma intreb.. Oare guvernul este constient ca daca Italia este cea mai afectata tara din Europa pe locul doi va fi Romania? Este logic. Avem o comunitate uriasa acolo. Dar oare autoritatile sunt constiente ce potential catastrofal are pentru Romania o raspandire a virusului ca in Italia?

Mai bine sa ai o reactie disproportionata acum decât peste 3 saptamani când iti vei fi dorit sa fi luat deciziile potrivite la timpul potrivit.”

----

Miercuri seară, la B1TV, medicul Adrian Streinu Cercel a dezvăluit că Israelul a trimis înapoi, încă de acum câteva zile, toate avioanele care au venit din Italia. Joi dimineață s-a luat aceeași măsură pentru Franța.


Citește și:

populare
astăzi

1 Așa se scrie istoria, oameni buni, din lucruri mărunte și neștiute...

2 Document secret rusesc obținut de Washington Post

3 Misterioasa navă iraniană care s-a întors ieri, subit, după trei ani, acasă

4 Ucraina a încălcat „linia roșie nucleară” a Rusiei? / Culisele unui atac ucrainean asupra unei ținte-cheie din Rusia

5 Foarte interesante amănunte...