Și ei sunt sclavi?/Sute de muncitori transfrontalieri polonezi au protestat faţă de închiderea frontierei cu Germania

Și ei sunt sclavi?/Sute de muncitori transfrontalieri polonezi au protestat faţă de închiderea frontierei cu Germania

Sute de polonezi au manifestat paşnic la frontiera polonezo-germană pentru a cere Guvernului să permită libera circulaţie între cele două ţări, relatează DPA:

Aproximativ 300 de persoane au manifestat vineri seara la Zgorzelec, unde în vremuri mormale există o circulaţie constantă a navetiştilor şi turiştilor către şi dinspre oraşul german Goerlitz.

Sute de muncitori transfrontalieri polonezi protestează faţă de închiderea frontierei cu GermaniaSute de muncitori transfrontalieri polonezi protestează faţă de închiderea frontierei cu Germania (Foto: Twitter)

Potrivit agenţiei poloneze de presă PAP, peste 100 de persoane au manifestat şi în alte localităţi de frontieră, la Slubic, Rosowek şi Gubin. Mulţi manifestanţi sunt muncitori transfrontalieri care se tem că-şi pot pierde locurile de muncă, citează  News.ro .

Polonia şi-a închis frontiera la mijlocul lui martie, la fel ca alte ţări europene, şi a reintrodus controale la frontieră cu scopul de a opri răspândirea noului coronavirus. Această măsură a condus atunci la formarea unor cozi imense la frontieră.

Polonezii care se întorc acasă din străinătate sunt obligaţi să stea în carantină timp de 14 zile, o măsură care-i nemulţumeşte pe muncitorii care locuiesc în regiune.

”Regiunea este împărţită pe jumătate, ceea ce face viaţa foarte dificilă multor oameni din zona de frontieră”, declară o reprezentantăă a manifestanţilor de la Rosowek, Marta Szuster.

Manifestaţii au avut loc, de asemenea, în sătucul polonezo-ceh de frontieră Chalupki. Navetişti polonezi se tem că-şi pierd locurilede muncă în Cehia, în cazul în care lipsesc prea mult de la serviciu.

Potrivit Ministerului Sănătăţii, în Polonia se înregistrau vineri după-amiaza 10,892 de contaminări şi 494 de morţi din cauza covid-19.

Trimite pe WhatsApp


Citește și:

populare
astăzi

1 The Times / Disperare la Kremlin! Armata Rusiei, aproape de o înfrângere umilitoare în sudul Ucrainei!

2 Era intimă cu Lavrov! / Jurnalista rusă Daria Aslamova, arestată pentru spionaj în Kosovo

3 Noul război? Amănunte care dau fiori...

4 VIDEO În prima mașină erau șase comandanți ruși care au fost „eliberați de viață”. În cealaltă, 5 soldați, „eliberați” și ei...

5 Televiziunea publică rusă în delir / Se cere deschiderea unui nou front în Germania și lovirea de către Armata rusă a Berlinului