Și Macedonia are în vedere construirea unui gard la frontieră împotriva imigranților

Și Macedonia are în vedere construirea unui gard la frontieră împotriva imigranților

Macedonia are în vedere construirea unui gard la frontieră asemănător celui din Ungaria pentru a stopa afluxul în creștere de imigranți din sud, a declarat ministrul de externe Nikola Poposki, relatează joi Reuters.

Într-un interviu acordat săptămânalului de afaceri ungar Figyelo, Poposki a afirmat că Macedonia va trebui probabil să aibă 'un fel de apărare fizică' deși aceasta nu ar fi o soluție pe termen lung. 'Dar, dacă luăm în serios ceea ce Europa ne cere să facem, vom avea nevoie de acest lucru. Fie soldați, fie un gard, fie o combinație a celor două', a spus Poposki.

Ministrul a declarat că Macedonia face tot posibilul pentru a înregistra toți imigranții. 'Însă ori de câte ori am luat în serios ceea ce partenerii noștri europeni ne-au cerut, să încercăm să controlăm granița și să oprim imigranții, am primit imediat o reacție internațională negativă', a adăugat el.

Statele vest-europene, precum Franța și Germania, au criticat construirea în curs de desfășurare în Ungaria a unui gard lung de 175 de kilometri și înalt de 3,5 metri de-a lungul frontierei cu Serbia pentru a-i determina pe imigranți să treacă pe la punctele unde pot fi înregistrați.

Circa 160.000 de imigranți au intrat în Ungaria anul acesta, tranzitând Grecia, Macedonia și Serbia, provenind din țări devastate de război sau sărace din Orientul Mijlociu, Asia și Africa. Aproape toți încearcă să ajungă în țări mai bogate din nordul și vestul Uniunii Europene, precum Germania și Suedia.

AGERPRES/(AS — autor: Mihaela Moise, editor: Gabriela Ionescu)

Citiți și:


Citește și:

populare
astăzi

1 Explicațiile unui psiholog privind riscurile dormitului în paturi separate în cuplu

2 Arheologii cred că ceea ce au găsit până acum reprezintă doar „vârful unui vast iceberg artistic antic”

3 Doamna Lasconi, ultima „haltă” a USR înaintea deraierii definitive, pentru că nu va mai intra în Parlament...

4 Are dreptate Adrian Năstase când spune că Udrea face pușcărie în locul lui Băsescu?

5 „Ne-au trimis ca pe animale la tăiere. Nu știu dacă mai scap”