Și o stewardesă de pe cursa deturnată în Cipru și-a făcut o fotografie alături de piratul aerului

Și o stewardesă de pe cursa deturnată în Cipru și-a făcut o fotografie alături de piratul aerului

O nouă fotografie cu piratul aerului care a deturnat săptămâna aceasta un avion egiptean în Cipru a fost postată joi pe Facebook. În imagine, alături de Seif Eddin Mustafa, egipteanul pe care autoritățile l-au prezentat ca "instabil psihologic", apare zâmbind Naira Atef, stewardesă care făcea parte din echipajul de zbor, relatează The Telegraph.

Sursa foto: telegraph.co.uk

Cu o zi înainte, pe rețelele de socializare a apărut o fotografie în care unul dintre pasageri pozează alături de piratul aerului . Este vorba de britanicul Ben Innes, în vârstă de 26 de ani, care și-a justificat gestul prin dorința de a verifica dacă centura explozivă pe care agresorul o purta și amenința să o detoneze era reală sau nu. Cu toate acestea, mama lui a calificat drept ''prostesc'' gestul de a se apropia de pirat.

Nu s-a făcut însă nicio precizare în legătură cu motivele pentru care stewardesa s-a fotografiat alături de agresor.

În ambele fotografii este vizibilă centura explozivă care ulterior s-a dovedit a fi falsă.

Egipteanul în vârstă de 58 de ani a deturnat la începutul zilei de marți zborul MS181 asigurat de compania EgyptAir între orașul egiptean Alexandria și Cairo, cu 72 de pasageri la bord. Avionul Airbus A-320 a fost forțat să aterizeze pe aeroportul din Larnaca, pe fondul temerilor legate de un atac terorist. El a făcut mai multe cereri, inclusiv să o vadă pe fosta lui soție cipriotă, cu care are copii și pe care, a susținut el, nu-i mai văzuse de 24 de ani, conform The Independent.

Agresorul a fost dus miercuri în fața unei instanțe cipriote care a decis reținerea lui pentru opt zile. El se confruntă cu acuzații de piraterie, posesie ilegală de explozivi, răpire și amenințare de a comite violențe.

Procurorul de poliție Andreas Lambrianou va cere ajutorul Interpol pentru a stabili modul în care Mustafa a reușit să treacă de măsurile de securitate ale aeroportului, în Egipt, cu falsa centură explozivă.

AGERPRES/(AS — autor: Mariana Ionescu, editor: Codruț Bălu, editor online: Andreea Lăzăroiu)


Citește și:

populare
astăzi

1 VIDEO Soldați ruși spunând adevărul despre ce se întâmplă cu armata lor în Ucraina

2 Urmează bomba acestor alegeri? / AUR nu îndeplinește „o condiție de fond, determinantă” și toate candidaturile ar putea fi respinse!

3 De citit...

4 VIDEO Frate, nu ți-ai dori să trăiești așa ceva... Ce o fi fost în capul piloților?

5 „A fost așa toată durata zborului de patru ore”