Sibianul care a încasat 35.000 de euro indemnizație pentru creșterea copilului-cercetat într-un dosar de evaziune fiscală

Sibianul care a încasat 35.000 de euro indemnizație pentru creșterea copilului-cercetat într-un dosar de evaziune fiscală

Sibianul care a încasat o indemnizație pentru creșterea copilului de 35.000 de euro (suma echivalentă în lei) este cercetat pentru evaziune fiscală, în calitate de administrator al unei firme, după ce prim-procurorul Ion Veștemean, de la Parchetul de pe lângă Tribunalul Sibiu, a cerut redeschiderea dosarului.

"E un dosar care a fost la noi în lucru. Un coleg l-a închis. Eu am apreciat că soluția nu este cea potrivită și am dispus redeschiderea și instanța a confirmat soluția mea. Acum este în cercetări, urmează să vedem, să se facă ceea ce a dispus instanța. (...) Eu am apreciat că nu s-au făcut cercetările complete când s-a dat soluția aceea. (...) Deocamdată nu are nicio calitate în dosar, nu este suspect sau inculpat în dosar, se fac cercetări raportat la evaziune fiscală cu privire la el, în calitate de administrator", a precizat marți, pentru AGERPRES, prim-procurorul Ion Veștemean de la Parchetul de pe lângă Tribunalul Sibiu.

Întrebat de corespondentul AGERPRES dacă sibianul respectiv a fost verificat doar după ce s-a aflat că încasează o indemnizație mare pentru creșterea copilului, procurorul Veștemean a spus răspuns afirmativ.

În 25 octombrie, Tribunalul Sibiu a admis cererea Parchetului și a decis redeschiderea urmăririi penale în acest caz, potrivit minutei deciziei judecătorilor sibieni. Inițial, tatăl care a încasat indemnizația a fost verificat de inspectorii de la Finanțe.

Ministrul Muncii, Olguța Vasilescu, a declarat în luna mai că, la acel moment, nu era doar o singură persoană, bărbatul din Sibiu, care încasa lunar o indemnizație de 35.000 de euro, ci mai multe și mai erau dosare care veneau în plată.

În urmă cu un an, în octombrie 2016, tatăl de la Sibiu, care este un om de afaceri, încasa cea mai mare indemnizație pentru creșterea copilului, echivalentul în lei a 35.000 de euro, a declarat atunci, pentru AGERPES, directorul Agenției Județene de Prestații Sociale, Ioan Boța.

AGERPRES/(A,AS-autor: Isabela Paulescu, editor: Diana Dumitru, editor online: Anda Badea)

Trimite pe WhatsApp


Citește și:

populare
astăzi

1 S-a ținut de cuvânt! Bolojan a tăiat joi jumătate din posturile de la CJ Bihor și desființează trei structuri …

2 Un jandarm sibian de 43 de ani, coronasceptic, a murit după ce s-a infectat / Căpitanul Ionuț Câmpean, acum câte…

3 FOTO Priviți unde și-a parcat mașina Nicușor Dan în prima zi de Primar General al Capitalei

4 Asta este consiliera șefului AEP! Mitulețu-Buică tocmai i-a acordat o insignă și o diplomă de excelență!

5 VIDEO Primul Guvern USL s-a făcut în Dubai, pe marginea piscinei hotelului Atlantis / Scheletele lui Ponta și Gh…