Sibiu: 150 de persoane, la înmormântarea soacrei președintelui Iohannis

Sibiu: 150 de persoane, la înmormântarea soacrei președintelui Iohannis

Peste 150 de persoane au fost prezente marți, în cimitirul municipal din Sibiu, la înmormântarea Georgetei Lazurca, soacra președintelui Klaus Iohannis, care a decedat duminică, la vârsta de 82 de ani.

Alături de Carmen și Klaus Iohannis, la înmormântare au fost prezenți președintele Forumului Democrat al Germanilor din România (FDGR), Paul Porr, fin al președintelui, Judith Urban, consulul Germaniei la Sibiu, Andreas Huber, consul onorific al Austriei la Sibiu și fin al președintelui, primarul orașului, Astrid Fodor, prefectul județului Sibiu, Cristian Roman.

Din partea Mitropoliei Ardealului, preotul Constantin Necula a transmis un mesaj de condoleanțe familiei prezidențiale. Au fost prezenți și profesori și elevi de la Colegiul Național "Gheorghe Lazăr", unde predă Carmen Iohannis.

"În aceste momente îndoliate pe care le trăiți alături de ceilalți membri ai familiei, vă suntem alături sufletește și dorim să vă împărtășim, cu prețuire și binecuvântare, adânca noastră compasiune, cânt de mângâiere și întărire întru Domnul", se arată printre altele, în mesajul de condoleanțe transmis președintelui Iohannis, de către Mitropolitul Ardealului, ÎPS Laurențiu Streza.

Înmormântarea a fost oficiată de un sobor formați din câțiva preoți catolici.

AGERPRES / (A — autor: Isabela Paulescu, editor: Marius Frățilă)


Citește și:

populare
astăzi

1 VIDEO Soldați ruși spunând adevărul despre ce se întâmplă cu armata lor în Ucraina

2 Urmează bomba acestor alegeri? / AUR nu îndeplinește „o condiție de fond, determinantă” și toate candidaturile ar putea fi respinse!

3 VIDEO Frate, nu ți-ai dori să trăiești așa ceva... Ce o fi fost în capul piloților?

4 De citit...

5 „A fost așa toată durata zborului de patru ore”