Sibiu: 16 inculpaţi, printre care şi fostul şef RAR, trimişi în judecată pentru mită

Sibiu: 16 inculpaţi, printre care şi fostul şef RAR, trimişi în judecată pentru mită

Dosarul de luare de mită vizând 16 inculpaţi, printre care şi angajaţi de la Registrul Auto Român (RAR), în care au fost efectuate percheziţii şi arestări în luna septembrie 2019, a fost înaintat spre judecată, a anunţat, joi, prim procurorul Ion Veştemean, purtător de cuvânt al Parchetului de pe lângă Tribunalul Sibiu.

"Prin rechizitoriul din data de 12.05.2020, dosarul a fost înaintat Tribunalului Sibiu spre judecare cu propunerea de menţinere a măsurii preventive a controlului judiciar luată faţă de 13 dintre cei 16 inculpaţi, dar şi de menţinere a măsurii asiguratorie a sechestrului dispus asupra sumelor totale de 34.240 lei şi 7.795 Euro", se arată în comunicatul de presă al Parchetului de pe lângă Tribunalul Sibiu.

Potrivit sursei citate, 13 din cei 16 inculpaţi se află sub control judiciar. Printre inculpaţi se numără fostul şef al RAR Sibiu, alţi trei ingineri RAR şi un agent de poliţie.

"Menţionăm că 10 inculpaţi, printre care şeful de reprezentanţă R.A.R. Sibiu, 3 ingineri R.A.R. şi un agent de poliţie, alături de complicii lor, au fost cercetaţi penal în stare de arest preventiv în perioada 12.09.2019 - 09.12.2019, iar apoi în perioada 09.12.2019 - 02.01.2020 în stare de arest la domiciliu, iar în prezent aceşti 10 inculpaţi, alături de alţii 3 dintre cei 16 trimişi în judecată, se află sub control judiciar", se arată în comunicatul Parchetului de pe lângă Tribunalul Sibiu.

Inculpaţii luau mită pretinzând că pot rezolva înmatriculări, permise de conducere sau să facă omologări ori să verifice starea tehnică a unei maşini.

"În fapt s-a reţinut că, funcţionari publici din cadrul R.A.R. Sibiu şi R.A.R. Vâlcea, prin intermediul unor terţe persoane, pretindeau şi primeau sume de bani în legătură cu activităţi de identificare, omologare şi verificare a stării tehnice a vehiculelor în vederea înmatriculării. (...) Totodată, în privinţa unor persoane ce acţionau ca intermediari ai angajaţilor R.A.R. s-a mai reţinut că aceştia au pretins şi primit diferite sume de bani, cu titlu de preţ al influenţei, susţinând în mod nereal că ar avea influenţă asupra angajaţilor Instituţiei Prefectului - SPCRPCIV Sibiu şi că în schimbul acelor sume de bani care ar ajunge cu titlu de mită la acei poliţişti le-ar fi facilitată obţinerea certificatelor de înmatriculare a unor vehicule sau a permiselor de conducere", spun cei de la Parchetul de pe lângă Tribunalul din Sibiu.

Prin Rechizitoriul din data de 12.05.2020 procurori din cadrul Parchetului de pe lângă Tribunalul Sibiu au dispus trimiterea în judecată a unui număr de 16 inculpaţi pentru săvârşirea unui număr total de 138 de fapte de corupţie şi complicitate la corupţie (...) săvârşite de funcţionari publici şi persoane civile ce acţionau în calitate de complici ai acestora, în legătură cu activităţi de identificare, omologare şi verificare a stării tehnice a vehiculelor în vederea înmatriculării. AGERPRES / (AS - autor: Isabela Paulescu, editor: Marius Frăţilă, editor online: Ady Ivaşcu)


Citește și:

populare
astăzi

1 Cea mai mare notă luată de Piedone în viața lui a fost un 6...

2 „A fost așa toată durata zborului de patru ore”

3 Da, are 60 de ani și s-a calificat la concursul național de frumusețe Miss Argentina...

4 O nouă arestare la vârf în Rusia

5 VIDEO Surpriză totală / Cine ar fi „gurul” discipol al lui Gregorian Bivolaru săltat de mascați. Eugen Mârtz era invitat mereu la B1TV, la emisiunea Al…