Sibiu: Clujean, mort în Munţii Făgăraş, după ce a căzut de la 450 de metri; el nu avea cască de protecţie

Sibiu: Clujean, mort în Munţii Făgăraş, după ce a căzut de la 450 de metri; el nu avea cască de protecţie

Un bărbat, de 61 de ani, din Cluj, a decedat duminică seara, în Munţii Făgăraş, după ce a căzut de la 450 de metri de sub Şaua Capra, fără să aibă cască de protecţie, a declarat şeful Salvamont Sibiu, Dan Popescu.

Fiul victimei şi încă un tânăr de 21 de ani, care îl însoţeau pe turistul care a decedat, au fost recuperaţi de salvamontiştii sibieni.

"În grup au fost trei persoane - victima, fiul victimei şi încă un tânăr. Toţi erau echipaţi cu colţari, victima din păcate nu a avut cască. Victima a căzut de sub Şaua Capra ( de la aproximativ 400-450 m) şi a alunecat până jos aproape de Bâlea Lac. Impactul a fost multiplu, ultimul, foarte violent, a fost la aproximativ 200 m de locul de unde s-a oprit. (...) Victima, un bărbat 61 ani, judeţul Cluj. Manevrele de resuscitare au fost ineficiente, victima suferind leziuni incompatibile cu viaţa", a precizat Dan Popescu.

Potrivit şefului Salvamont Sibiu, fiul victimei a reuşit să coboare singur de pe munte, iar echipa de salvatori montani a recuperat cea de a treia persoană. AGERPRES


Citește și:

populare
astăzi

1 VIDEO „Ucrainenii au luat 8.000 de telefoane mobile și le-au pus pe stâlpi de doi metri, așa detectează dronele Shahed”

2 Retragerea lui Piedone a devenit o chestiune de zile...

3 Așa o fi? /

4 Culisele uriașului scandal care zguduie regimul Orban, în Ungaria

5 Dezvăluirile neașteptate ale șefului serviciului secret din Ucraina