Sibiu: Decedaţii cu COVID-19 nu mai sunt aşezaţi în sicrie de faţă cu bolnavii care aşteaptă internarea în spital

Sibiu: Decedaţii cu COVID-19 nu mai sunt aşezaţi în sicrie de faţă cu bolnavii care aşteaptă internarea în spital

Angajaţii de la pompe funebre nu mai sunt nevoiţi să aşeze decedaţii cu COVID-19 în sicrie, în curtea Spitalului Clinic Judeţean de Urgenţă, unde trupurile în saci negri erau luate din cele două containere de lângă morgă de faţă cu pacienţii care aşteptau la mică distanţă, la coadă, ca să se testeze de noul coronavirus sau să se interneze fiind deja infectaţi, a precizat joi, pentru AGERPRES, directorul militar al unităţii sanitare, medicul infecţionist Constantin Vlase.

Foto: (c) Isabela Paulescu / AGERPRES


"Containerele destinate decedaţilor COVID-19 reprezintă o capacitate suplimentară necesară gestionării unei situaţii de criză şi au fost relocate, având în vedere optimizarea procesului de predare către aparţinători", a explicat directorul militar al Spitalului Clinic Judeţean de Urgenţă, medicul Constantin Vlase.

Potrivit sursei citate, cele două containere pentru pacienţii care au decedat din cauza COVID-19 se află acum în curtea morgii spitalului.

De la începutul pandemiei şi până în prezent, în judeţul Sibiu au decedat 436 de persoane, zece doar în ultimele 24 de ore, din cauza infecţiei cu SARS-CoV-2, a anunţat joi, Prefectura. AGERPRES / (A - autor: Isabela Paulescu, editor: Marius Frăţilă, editor online: Gabriela Badea)


Citește și:

populare
astăzi

1 Retragerea lui Piedone a devenit o chestiune de zile...

2 Foarte interesante amănunte...

3 „Le-am spus atunci, foarte clar: Într-o lună începe războiul”

4 VIDEO Trebuie să vedeți asta! / Cine o avea interesul ca tot ce poate elimina Rusia din Ucraina să fie dat doar cu pipeta?

5 Nu le zice rău Ciucă...