Sibiu: Focar de coronavirus la o fabrică de mobilă unde zece angajaţi sunt bolnavi şi aproape 50 în carantină

Sibiu: Focar de coronavirus la o fabrică de mobilă unde zece angajaţi sunt bolnavi şi aproape 50 în carantină

Zece angajaţi au unei fabrici de mobilă din judeţul Sibiu s-au îmbolnăvit cu noul coronavirus şi alţi 47 sunt izolaţi în carantină la domiciliu, ceea ce înseamnă aproape un sfert din angajaţii unităţii de producţie, informează un comunicat de presă al Prefecturii.

"Vă informăm că în ceea ce priveşte situaţia epidemiologică din cadrul unei societăţi producătoare de mobilier, din judeţul Sibiu, Direcţia de Sănătate Publică Sibiu, a înaintat către Instituţia Prefectului, raportul anchetei epidemiologice efectuate pentru focarul de infecţie depistat în data de 05.09.2020 în cadrul acestei societăţi. Conform raportului anchetei epidemiologice, focarul de infecţie a evoluat cu 10 de cazuri confirmate pozitiv în urma testării SARS CoV-2 (8 cazuri cu domiciliu în judeţul Sibiu, 2 cazuri cu domiciliu în judeţul Alba), având o rată de atac de 4,54%, identificate în perioada 01.09.2020 - 05.09.2020. După apariţia primelor 3 cazuri s-a decis testarea a 69 de angajaţi din totalul de 220 de angajaţi. În urma testării 7 au primit rezultate pozitive", se precizează în comunicatul Prefecturii Sibiu.

Potrivit sursei citate, s-a dezinfectat toată fabrica.

"În ceea ce priveşte măsurile dispuse de Direcţia de Sănătate Publică Sibiu, s-au identificat un număr total de 12 contacţi de familie şi 47 de contacţi de serviciu pentru care s-a dispus măsura de carantină la domiciliu, s-a luat legătura cu reprezentanţii societăţii în vederea punerii în aplicare a planului de măsuri pentru prevenirea şi limitarea răspândirii infecţiei cu virusul SARS CoV-2, astfel s-a efectuat dezinfectarea tuturor spaţiilor în care societatea îşi desfăşoară activitatea", se mai arată în comunicatul de presă menţionat. AGERPRES / (AS - autor: Isabela Paulescu, editor: Marius Frăţilă, editor online: Simona Aruştei)

Trimite pe WhatsApp


Citește și:

populare
astăzi

1 VIDEO Priviți, muci l-a făcut! O dronă kamikaze Switchblade americană lovește un tanc rusesc cu militari pe el

2 VIDEO Șefa Russia Today: Cine studiază în Occident merge direct în iad / Dacă Rusia nu câștigă războiul se va termina rău pentru toată omenirea

3 „Am fost supusă abuzului sexual în țara mea. România m-a tratat ca un gunoi. Am ales să plec”

4 Cine era colonelul iranian Sayyad Khodaye, asasinat duminică în fața casei sale din Teheran

5 Revoltă în marina rusă? / Mai mulți marinari au trimis o scrisoare către Putin și Șoigu, refuzând să lupte în Ucraina