Sibiu: În centrul municipiului cetăţenii preferă înghesuiala, ignorând recomandările medicilor îngrijoraţi de COVID-19

Sibiu: În centrul municipiului cetăţenii preferă înghesuiala, ignorând recomandările medicilor îngrijoraţi de COVID-19

Cetăţenii preferă să stea unul lângă altul pe băncile din parcurile sibiene sau în Piaţa Mare, chiar în faţa sediului Primăriei Sibiu, sau să joace şah, la o distanţă mai mică de un metru, la mesele special amenajate de municipalitate în Parcul ASTRA, situat tot în zona centrală, vizavi de sediul Direcţiei de Sănătate Publică (DSP), relatează corespondentul AGERPRES.

În lipsa teraselor, sibienii s-au înghesuit luni în Piaţa Mare din centrul municipiului, pe bănci sau în zonele unde au putut să se aşeze, umăr la umăr, fără a ţine cont de distanţa de protecţie, care trebuie respectată ca se prevină îmbolnăvirea de COVID-19. Cunoscut ca loc de promenadă, bulevardul pietonal Nicolae Bălcescu a fost plin de oameni, iar cozile la bancomate sau la punctele de vânzare a produselor alimentare, cum ar fi gogoşeriile, au fost nelipsite.

Nici în Parcul ASTRA, cel situat chiar în faţa sediului DSP, aglomeraţia nu a lipsit. Unii pensionari au preferat să se înghesuie ca să joace cărţi, pe măsuţele amenajate de municipalitate înainte de COVID-19.

Aglomeraţia din cea mai mare piaţă agro-alimentară a Sibiului, Piaţa Cibin, nu a ţinut cont de nicio măsură de prevenire sau distanţare.

Directorul medical al Spitalului Judeţean, singurul spital COVID de adulţi din judeţ, Florin Grosu, a transmis, luni, un avertisment că pericolul reprezentat de noul coronavirus nu a trecut şi populaţia ar trebui să respecte recomandările specialiştilor.

"Pentru a nu creşte numărul pacienţilor internaţi, trebuie să fim în continuare precauţi. Până acum a fost starea de urgenţă care, prin ordonanţe, a ţinut oamenii în case şi a instituit un tipar de distanţare socială pe care trebuie să-l menţinem în continuare. Acum conştiinţa fiecărui dintre noi este factorul decisiv. Măsurile de relaxare nu înseamnă că pericolul a dispărut", a declarat directorul medical al Spitalului Judeţean, Florin Grosu.

De la începutul pandemiei şi până în prezent, în judeţul Sibiu s-au înregistrat 457 persoane confirmate pozitiv în urma testării SARS-CoV-2, dintre care 28 de copii şi restul adulţi. Până la data curentă au fost declarate vindecate şi externate 263 de persoane, iar 36 persoane au decedat, din rândul celor confirmate pozitiv, potrivit informaţiilor publicate luni de către Prefectura Sibiu.

Trecătorii pot lua exemplul cum să poarte corect masca de protecţie din afişele postate de Muzeul Naţional Brukenthal sau de către Filarmonica din Sibiu, care înfăţişează pe baronul Samuel von Brukenthal sau pe George Enescu, cu mască pe faţă, fiindu-le acoperite atât nasul, cât şi gura. AGERPRES / (A-autor: Isabela Paulescu, editor: Karina Olteanu, editor online: Simona Aruştei)


Citește și:

populare
astăzi

1 Cea mai mare notă luată de Piedone în viața lui a fost un 6...

2 „A fost așa toată durata zborului de patru ore”

3 Da, are 60 de ani și s-a calificat la concursul național de frumusețe Miss Argentina...

4 O nouă arestare la vârf în Rusia

5 VIDEO Surpriză totală / Cine ar fi „gurul” discipol al lui Gregorian Bivolaru săltat de mascați. Eugen Mârtz era invitat mereu la B1TV, la emisiunea Al…