Sibiu: Numărul naşterilor din maternitatea de stat a crescut pentru al şaptelea an consecutiv

Sibiu: Numărul naşterilor din maternitatea de stat a crescut pentru al şaptelea an consecutiv

Maternitatea din Spitalul Clinic Judeţean de Urgenţă din Sibiu a înregistrat o creştere a numărului de naşteri în 2019 cu 3% faţă de 2018, fiind al şaptelea an consecutiv în care se nasc mai mulţi copii în această unitate spitalicească, potrivit unui comunicat de presă remis luni AGERPRES.

"Pentru al şaptelea an consecutiv, datele statistice consemnate au indicat creşterea numărului de copii născuţi la Maternitatea SCJU Sibiu. Au fost înregistrate 3.098 de naşteri, dintre care 68 au fost gemelare şi 4 de tripleţi, numărul nou-născuţilor fiind de 3.174, cu aproape 3% peste cel din 2018. Din totalul nou-născuţilor, 1.652 sunt băieţi şi 1.552 de fete. Cea mai prolifică lună din anul precedent a fost septembrie. (...) Cei mai puţini copii au venit pe lume în luna februarie, cu 222 nou născuţi (109 băieţi, 113 fete)", se arată în comunicatul de presă al spitalului sibian.

Potrivit sursei citate, "principalele motive care atrag mămicile către serviciile maternităţii de stat sunt condiţiile foarte bune" care sunt la Sibiu.

"Maternitatea din Sibiu este una complet renovată şi modernizată iar calitatea serviciilor oferite este una de nivel european, mamele şi copiii fiind îngrijiţi în spaţii corespunzătoare, de la cabinete, săli de naşteri, sălile de operaţii şi până la saloanele de tip roaming-in, cu 2 paturi şi grup sanitar propriu, unde sunt cazate mămicile împreună cu bebeluşii. De asemenea, personalul medical al maternităţii are printre cele mai bune rezultate din ţară", susţin cei de la Spitalul Clinic Judeţean de Urgenţă din Sibiu. AGERPRES

Trimite pe WhatsApp


Citește și:

populare
astăzi

1 Șeful Armatei Ucrainei se dă cocoș: Putem distruge şapte tancuri ruseşti în 36 de secunde

2 Un colier uman?

3 Două femei, una frumoasă, una...

4 O polițistă s-a împușcat în cap, în wc-ul unei gări din Mehedinți

5 Oligarhii ruși au pierdut 7 miliarde de dolari într-o singură zi!