Sibiu: O femeie şi un bărbat, surprinşi de o avalanşă în Munţii Făgăraş, recuperaţi după 17 ore de salvamontişti

Sibiu: O femeie şi un bărbat, surprinşi de o avalanşă în Munţii Făgăraş, recuperaţi după 17 ore de salvamontişti

O echipă formată din 11 salvamontişti a reuşit să recupereze după 17 ore o femeie şi un bărbat, care au fost surprinşi joi, de o avalanşă care s-a declanşat în Munţii Făgăraş , zona Acele Cleopatrei, a anunţat vineri dimineaţa şeful Salvamont Sibiu, Dan Popescu.

Bărbatul nu a fost rănit în avalanşă, însă femeia a suferit răni la picioare.


Sursa foto: Salvamont Sibiu


"Victima a fost predată la ambulanţă la ora 8.00, o persoană de sex feminin de 26 ani din Iaşi. A suferit fractură de membru inferior drept şi entorsă membru inferior stâng în urma unei avalanşe in zona Acele Cleopatrei in masivul Făgăraş. Intervenţia a durat aproximativ 17 ore. Au participat 11 salvamontişti sibieni. Intervenţia a fost extrem de dificilă datorită pericolului de avalanşă, a vizibilităţii reduse (5 m), a viscolului şi a temperaturilor scăzute, -19 grade aproximativ", a precizat Dan Popescu.


Sursa foto: Salvamont Sibiu


Şeful Salvamont Sibiu a precizat, pentru AGERPRES, că până să ajungă salvatorii montani la femeia rănită, bărbatul care a însoţit-o pe munte "a păstrat-o în viaţă". AGERPRES


Citește și:

populare
astăzi

1 Retragerea lui Piedone a devenit o chestiune de zile...

2 Foarte interesante amănunte...

3 „Le-am spus atunci, foarte clar: Într-o lună începe războiul”

4 Nu le zice rău Ciucă...

5 VIDEO Trebuie să vedeți asta! / Cine o avea interesul ca tot ce poate elimina Rusia din Ucraina să fie dat doar cu pipeta?