Sibiu: Opt angajaţi de la Serviciul de Evidenţa Persoanelor nu merg la serviciu; doi au fost confirmaţi cu COVID-19

Sibiu: Opt angajaţi de la Serviciul de Evidenţa Persoanelor nu merg la serviciu; doi au fost confirmaţi cu COVID-19

Opt angajaţi de la Serviciul Public Comunitar de Evidenţă a Persoanelor al Municipiului Sibiu nu merg la serviciu, doi fiind internaţi în spital, fiind infectaţi cu COVID-19, iar restul aşteaptă acasă, rezultatul testelor, a anunţat joi, prefectul Mircea Creţu.

Luni s-a anunţat că o angajată de la acest serviciu al Primăriei Sibiu a fost confirmată cu COVID-19, care s-a văzut la muncă cu şapte colegi. Joi, o altă angajată a fost confirmată cu COVID-19.

"Conform raportării făcute astăzi, 23.04.2020 ora 16,00, au primit rezultatele testelor pentru două persoane. O persoană a primit rezultat pozitiv, o persoană a primit negativ. Pentru celelalte 5 persoane se aşteaptă rezultatele testelor, iar acestea vor fi comunicate de îndată ce vor fi raportate. De asemenea, precizăm faptul că cei 7 angajaţi nu au mers la muncă în această perioadă", a spus prefectul Mircea Creţu.

Potrivit sursei citate, Prefectura a greşit luni, când a anunţat că cei şapte colegi ai femeii infectate au fost testaţi şi nu au COVID-19.

"În data de 21.04.2020 dintr-o regretabilă eroare informatică s-a raportat că cele 7 persoane angajate la acest serviciu, care au intrat în contact cu o angajată confirmată pozitiv, au fost testate, având rezultate negative. În urma verificărilor făcute s-a constatat că cele 7 persoane au fost testate în ziua de 21.04.2020", a precizat prefectul Mircea Creţu.

Din cauza acestei "erori informatice", PSD Sibiu a cerut, joi, demisia prefectului Mircea Creţu, pe care îl acuză că ar fi minţit.

"Deşi PSD Sibiu a solicitat în repetate rânduri Prefecturii şi Consiliului Judeţean Sibiu să dea dovadă de o comunicare transparentă şi corectă a populaţiei în această perioadă, cele două instituţii continuă să ascundă informaţii şi să mintă cetăţenii. Cel mai elocvent exemplu în acest sens este chiar unul recent, cel al angajatei de la Serviciul de Evidenţa Populaţiei Sibiu confirmată pozitiv la COVID-19, în data de 16 aprilie. Colegii persoanei respective au fost trimişi în izolare la domiciliu fără a fi testaţi. Cu toate acestea, prefectul judeţului a minţit în mod deliberat că persoanele au fost testate imediat, rezultatele fiind negative. Facem precizarea că după declaraţia prefectului, în cursul zilei de marţi, 21 aprilie, angajaţii Direcţiei de Sănătate Publică Sibiu au prelevat testele, urmând ca rezultatele să fie comunicate, motiv pentru care persoanele posibil infectate au fost nevoite să îşi ia zile din concediul legal de odihnă, pentru a lipsi motivat de la muncă. Nu este prima dată când oamenii aflaţi în izolare sau în carantină nu au fost testaţi deloc sau în timp util, excepţie făcând doamna preşedinte a Consiliului Judeţean şi membrii marcanţi din conducerea PNL Sibiu, care au fost testaţi imediat după ce au făcut solicitarea, iar rezultatele le-au sosit cu celeritate", se arată în comunicatul PSD Sibiu. AGERPRES


Citește și:

populare
astăzi

1 VIDEO Soldați ruși spunând adevărul despre ce se întâmplă cu armata lor în Ucraina

2 De citit...

3 Urmează bomba acestor alegeri? / AUR nu îndeplinește „o condiție de fond, determinantă” și toate candidaturile ar putea fi respinse!

4 VIDEO Imagini apocaliptice în Grecia...

5 Dezvăluiri înfiorătoare despre insula pe care britanicii au desfășurat experimente secrete și șocante