Sibiu: Prefectul anunţă ridicarea carantinei în toate localităţile din judeţ, începând de luni, ora 5,00

Sibiu: Prefectul anunţă ridicarea carantinei în toate localităţile din judeţ, începând de luni, ora 5,00

Prefectul Mircea Creţu a anunţat, duminică, ridicarea carantinei zonale, începând de luni, ora 5,00, în toate localităţile din judeţ unde aceasta a fost impusă în ultimă lună - municipiile Sibiu şi Mediaş, oraşele Cisnădie, Tălmaciu şi Avrig, precum şi comuna Orlat şi satul Şelimbăr.

"Efortul comun, al tuturor sibienilor, depus pe parcursul celor 4 săptămâni de carantină, nu a fost în zadar şi a dus la o scădere a numărului de cazuri şi la o transmitere comunitară mai redusă. Drept urmare, începând de luni, 14 Decembrie ora 05:00 măsura de carantină se încheie în toate localităţile din judeţ. Mulţumesc tuturor cetăţenilor care au respectat măsurile şi au dat dovadă de responsabilitate, spirit civic şi solidaritate! Sărbătorile se apropie şi este necesar să fim în continuare precauţi şi să ne protejăm respectând măsurile impuse pe perioada stării de alertă", este mesajul transmis duminică de către prefectul Mircea Creţu.

Rata incidenţei cazurilor de COVID-19 se situa, sâmbătă, la 5,13 la mia de locuitori în municipiul Sibiu, respectiv 4,83 în Mediaş, 2,96 la Cisnădie, 3,40 la Tălmaciu şi 3,48 la Avrig. La nivelul de ansamblu al judeţului, indicele de incidenţă se situa 3,65 la mia de locuitori, conform ultimei raportări comunicată sâmbătă de către Instituţia Prefectului.

Municipiul Sibiu şi localităţile, Cisnădie, Tălmaciu şi Şelimbăr au intrat în carantină zonală din data de 16 noiembrie, iar Mediaş, Avrig şi Orlat din 23 noiembrie.

Rata de incidenţă în municipiul Sibiu s-a situat în urmă cu 3-4 săptămâni şi la nivele de 13 sau 14 la mia de locuitori, fiind cel mai ridicat nivel înrestrat în această perioadă într-un municipiu reşedinţă de judeţ. De asemenea, numărul mare de cazuri înregistrate s-a reflectat şi la nivelul spitalelor, fiind depăşită capacitatea de preluare a unităţilor medicale desemnate pentru pacienţii cu COVID din municipiul Sibiu şi municipiul Mureş. Au fost între timp desemnate ca spitale de suport COVID şi alte spitale - cum ar fi Spitalul Militar din Sibiu sau spitalul din Agnita.

Totodată, explozia de cazuri înregistrate la Sibiu în prima jumătate a lunii noiembrie a dus şi la demiterea unui subprefect, a directorului de la Direcţia judeţeană de Sănătate Publică (DSP) şi a directoarea Spitalului Clinici Judeţean de Urgenţă (SCJU). La conducerea DSP şi a SCJU au fost detaşaţi trei medici militari. AGERPRES / (AS - autor: Marius Frăţilă, editor: Karina Olteanu, editor online: Ada Vîlceanu)

Trimite pe WhatsApp


Citește și:

populare
astăzi

1 Nu arată rău nici ea! / Reacția englezoaicei părăsite pentru o ucraineancă refugiată

2 Imagini care dau fiori soldaților ruși

3 De citit! / Replica unui grup de economiști ucraineni la afirmațiile lui Noam Chomsky despre războiul dintre Rusia și Ucraina

4 VIDEO Priviți, rușii aveau doar 10 bucăți, acum au mai rămas 9....

5 Interesante amănunte...