Sibiu: Președintele Iohannis a participat la slujba de Înviere. Soția sa a cântat și de această dată în corul bisericii

Sibiu: Președintele Iohannis a participat la slujba de Înviere. Soția sa a cântat și de această dată în corul bisericii

Președintele Klaus Iohannis, împreună cu soția sa și parte dintre prietenii lor, au participat sâmbătă seara la slujba de Înviere, la Biserica Romano-Catolică "Sfânta Treime" din Sibiu. Dacă Klaus Iohannis a preferat să asculte slujba, Carmen a cântat și de această dată în corul bisericii, fiind apreciată de către cei prezenți pentru acest lucru.

"Ei vin aproape de fiecare dată la slujbă, mai ales doamna (Carmen Iohannis n.r.), dar și domnul, când îi permite timpul. Da, (cântă n.r.) foarte frumos. Ea cântă mai de demult în cor, de mulți ani", a declarat Angela Paskuj, una din colegele de cor ale lui Carmen Iohannis.

În timp ce majoritatea credincioșilor sunt obișnuiți cu prezența familiei Iohannis la slujbe în această biserică, unii turiști veniți în fosta Capitală Culturală Europeană au fost încântați să stea la slujba de Înviere în aceeași biserică cu președintele.

"Am venit ca să-i văd pe domnul președinte și pe prima doamnă. Au stat la balcon. Paște Fericit, România!", a spus la finalul slujbei o turistă venită la Sibiu tocmai din Filipine.

Președintele Iohannis își petrece Paștele la Sibiu și surse apropiate familiei prezidențiale au declarat pentru corespondentul AGERPRES că acesta va fi prezent cu soția sa la biserică și la slujba de duminică dimineață.

Deși este de religie protestantă, Klaus Iohannis participă la slujbele de la biserica romano-catolică din Sibiu, având în vedere că soția sa este greco-catolică.

În 2014, Klaus Iohannis declara la Sibiu că este "de esență, ecumenic".

"Sunt așa, de esență ecumenică, și chiar cred în esența Sibiului, unde trăim așa de câteva sute de ani, și ortodocși, și catolici, și evanghelici. Cred că am trăit bine împreună și vreau să rămână așa", spunea, în 2014, Klaus Iohannis.

La începutul lui 2015, Klaus Iohannis a participat pentru prima dată în calitate de președinte al României la o slujbă ortodoxă, în Catedrala Mitropolitană de la Sibiu.

AGERPRES


Citește și:

populare
astăzi

1 VIDEO Soldați ruși spunând adevărul despre ce se întâmplă cu armata lor în Ucraina

2 Urmează bomba acestor alegeri? / AUR nu îndeplinește „o condiție de fond, determinantă” și toate candidaturile ar putea fi respinse!

3 VIDEO Frate, nu ți-ai dori să trăiești așa ceva... Ce o fi fost în capul piloților?

4 „A fost așa toată durata zborului de patru ore”

5 De citit...