Sibiu, prima zi de carantină: Muzeele ASTRA şi Brukenthal sunt închise până la finalul lunii noiembrie

Sibiu, prima zi de carantină: Muzeele ASTRA şi Brukenthal sunt închise până la finalul lunii noiembrie

Muzeul Naţional Brukenthal şi Muzeul ASTRA şi-au sistat orice activitate cu publicul începând de luni, până la finalul lunii noiembrie, după ce Sibiul şi alte trei localităţi din zonă au intrat în carantină pentru două săptămâni, potrivit reprezentanţilor celor două instituţii de cultură.

"Stimaţi colegi şi colaboratori, pe această cale vă aducem la cunoştinţă că începând (...) din 16.11.2020, până la sfârşitul acestei luni, 30.11.2020, Muzeul ASTRA va sista orice acţiune destinată publicului. Măsura vine ca urmare a faptului că Sibiul şi alte trei localităţi din zonă intră în carantină în acelaşi interval, decizie luată de autorităţi tocmai pentru prevenirea răspândirii virusului COVID-19. Aşa cum am demonstrat de fiecare dată, pentru instituţia noastră sănătatea vizitatorilor, dar şi a angajaţilor Muzeului, este primordială", a transmis purtătorul de cuvânt al Muzeului ASTRA, Cosmin Călinescu.

La Muzeul Naţional Brukenthal se face curăţenie şi dezinfecţie generală.

"Muzeul Naţional Brukenthal este închis începând de luni, pentru curăţenie şi dezinfecţie generală", a declarat luni, pentru AGERPRES, directorul de Marketing al Muzeului Naţional Brukenthal, Alexandru Chituţă.

Măsura carantinării s-a luat pentru municipiul Sibiu, oraşele Cisnădie şi Tălmaciu şi comuna Şelimbăr, din cauză că judeţul Sibiu înregistrează în continuare cea mai mare rată de infectare cu SARS-CoV-2 din România, de 8,32 la mia de locuitori, potrivit raportării transmise, duminică, de Grupul de Comunicare Strategică. AGERPRES / (AS - autor: Isabela Paulescu, editor: Marius Frăţilă, editor online: Andreea Lăzăroiu)

Sursa foto: Brukenthal National Museum / Muzeul Național Brukenthal / Facebook.com


Citește și:

populare
astăzi

1 VIDEO Atac cu rachete fără precedent al Ucrainei împotriva Rusiei

2 Voi ați văzut asta? / America, oameni buni...

3 VIDEO București 2024...

4 Așa o fi?

5 Misterioasa decizie a Armatei Chinei...