Sibiu: Primul medic din judeţ, confirmat cu COVID-19

Sibiu: Primul medic din judeţ, confirmat cu COVID-19

Trei cadre medicale sunt confirmate cu COVID-19 în judeţ, doi asistenţi medicali de la Spitalul Clinic Judeţean de Urgenţă din Sibiu şi un medic de la Ambulanţă, a precizat luni, pentru AGERPRES, purtătoarea de cuvânt a Prefecturii Sibiu, Andreea Ştefan.

"Conform informaţiilor transmise de Direcţia de Sănătate Publică Sibiu, există trei persoane confirmate pozitiv, din rândul personalului medical", a explicat Andreea Ştefan.

Potrivit sursei citate, cel de al treilea caz este cel a unui medic de la Ambulanţa Sibiu, acesta fiind primul doctor din judeţ confirmat cu COVID-19.

Printre cei confirmaţi cu COVID-19 se numără o asistentă medicală din Secţia de Obstretică-Ginecologie şi un asistent medical de la ATI din Spitalul Clinic Judeţean de Urgenţă.

Cele mai multe cadre medicale izolate acasă provin din Spitalul Clinic Judeţean de Urgenţă din Sibiu, cel care are Secţia Clinică de Boli Infecţioase şi unde sunt trataţi pacienţii confirmaţi şi suspecţi de COVID-19.

"În ceea ce priveşte situaţia cadrelor medicale aflate în izolare la nivelul judeţului Sibiu, facem următoarele precizări: din cadrul Spitalului Clinic Judeţean Sibiu se află în izolare preventivă de pe secţiile ATI, Obstetrică-Ginecologie, Bloc Operator, Radiologie UPU, Radiologie clădirea Medicală, Nefrologie, un număr de: 12 medici, 24 asistenţi, 9 infirmiere, 1 statistician", a anunţat Prefectura Sibiu.

A doua instituţie cea mai afectată de numărul cadrelor medicale izolate acasă este Ambulanţa Sibiu.

"Din cadrul Serviciului de Ambulanţă Judeţean Sibiu, se află în izolare preventivă un număr de 27 de persoane", arată cei de la Prefectura Sibiu. AGERPRES/(A-autor: Isabela Paulescu, editor: Karina Olteanu, editor online: Simona Aruştei)


Citește și:

populare
astăzi

1 VIDEO „Ucrainenii au luat 8.000 de telefoane mobile și le-au pus pe stâlpi de doi metri, așa detectează dronele Shahed”

2 Retragerea lui Piedone a devenit o chestiune de zile...

3 Dezvăluirile neașteptate ale șefului serviciului secret din Ucraina

4 Culisele uriașului scandal care zguduie regimul Orban, în Ungaria

5 Așa o fi? /