Sibiu: Procurorii așteaptă rezultatul testului ADN, în cazul crimei de pe Transfăgărășan

Sibiu: Procurorii așteaptă rezultatul testului ADN, în cazul crimei de pe Transfăgărășan

Procurorii sibieni nu au mai cerut autorităților italiene ajutorul pentru trimiterea în România a mașinii cu care a fost transportat cadavrul profesoarei din Brașov, ci așteaptă rezultatul analizei ADN a unor fire de păr ce presupun că aparțin criminalului, aflate pe gâtul femeii care a fost găsită decedată pe Transfăgărășan, în județul Sibiu, a declarat miercuri, pentru AGERPRES, prim procuror adjunct Ion Veștemean, purtător de cuvânt al Parchetului de pe lângă Tribunalul Sibiu.

Întrebat dacă s-a cerut să fie adusă în România din Italia mașina cu care se presupune că a fost transportată profesoara decedată din județul Brașov în județul Sibiu, procurorul Veștemean a precizat: "Nu. E posibil să nu mai trebuiască că mergem pe proba ADN, care e mai clară și mai sigură, în sensul că s-au recoltat fire de păr de pe gâtul femeii", Procurorii au indicii că aceste fire de păr aparțin criminalului, care a transportat cadavrul victimei.

Nepotul profesoarei găsită moartă pe Transfăgărășan, acuzat că a omorât-o ca să-i ia averea, nu și-a recunoscut fapta.

"La instanță nu a mai zis nimica, dar în principiu nu a recunoscut", a mai spus procurorul Ion Veștemean, purtător de cuvânt al Parchetului de pe lângă Tribunalul Sibiu.

Nepotul profesoarei din Brașov, găsită moartă pe Transfăgărășan, rămâne în arest după ce Curtea de Apel (CA) Alba Iulia a respins, luni, contestația depusă de acesta împotriva hotărârii Tribunalului Sibiu care a decis, săptămâna trecută, această măsură preventivă pentru Eduard Mircea Borzos, acuzat de omor.

Purtătorul de cuvânt al CA Alba Iulia, Cosmin Muntean, a declarat, pentru AGERPRES, că instanța a respins contestația bărbatului, astfel că acesta rămâne în arest preventiv pentru 30 de zile, decizia fiind una definitivă.

Bărbatul nu a declarat nimic presei la ieșirea din sala de judecată.

Eduard Mircea Borzos a fost ridicat de procurori, în noaptea de miercuri spre joi, de pe Aeroportul Otopeni, când s-a întors din Italia, unde plecase, se pare, a doua zi după crimă.

În data de 9 mai, Dispeceratul Inspectoratului de Poliție al Județului Sibiu a fost sesizat telefonic cu privire la faptul că la circa zece kilometri de localitatea Cârțișoara, spre cabana Bâlea, pe DN7C, la circa 15 metri de partea carosabilă, se află un cadavru de sex feminin, așezat pe sol, mascat de vegetația existentă. Moartea femeii a fost violentă și a fost cauzată de asfixia mecanică prin strangulare.

Din declarațiile martorilor audiați, a rezultat că între victimă și nepotul său exista o stare conflictuală mai veche, acesta din urmă adresând femeii amenințări repetate cu suprimarea vieții.

Raportat la probele administrate, s-a apreciat că 'sunt indicii temeinice care duc la bănuiala rezonabilă că fapta a fost săvârșită de B.M.E., nepotul victimei', au susținut anchetatorii. Practic, nepotul femeii decedate a fost localizat la locul unde a fost găsit cadavrul, cu ajutorul telefonului mobil. În plus, există imagini surprinse de camerele de pe DN1, în care apare mașina acestui nepot, în timp ce merge din județul Brașov spre județul Sibiu.

AGERPRES / (A, AS — autor: Isabela Paulescu, editor: Marius Frățilă, editor online: Andreea Lăzăroiu)


Citește și:

populare
astăzi

1 Descoperire care dă de gândit în Brazilia...

2 O profesoară de Română care susține că „Luceafărul“ lui Eminescu este roman, greu de demis

3 VIDEO De azi se va circula pe 12 km noi din A0, permițând șoferilor o legătură pe autostradă în partea de sud a Capitalei între DN6, DN5 și DN4

4 „Dacă rămâneam cu el era vai de vieţişoara mea. Era un diavol frumos” / I-a fost amantă lui Florin Piersic timp de 9 ani

5 A început „detonarea” lui Piedone? A apărut o „personajă” nouă în peisaj...