Sibiu: Transfăgărășanul riscă să fie închis, după ce s-a desprins o stâncă de o mie de tone de pe versant

Sibiu: Transfăgărășanul riscă să fie închis, după ce s-a desprins o stâncă de o mie de tone de pe versant

Transfăgărășanul este posibil să fie închis, după ce o stâncă de o mie de tone s-a desprins de pe versant și s-a oprit la marginea șoselei, a anunțat Compania Națională de Administrare a Infrastructurii Rutiere (CNAIR).

"Miercuri, 21.06.2017, pe Trănsfăgărășan (DN7C), km 126+250, s-a constatat desprinderea de pe versant a unui bloc de stâncă de aproximativ 1000 tone (4x3x30)mc. Stânca s-a oprit la marginea părții carosabile și nu a afectat căile de rulare. La partea superioară a acestui bloc de stâncă se află încă două stânci de dimensiuni relativ mai reduse, care prin desprindere ar putea afecta partea carosabilă a drumului și implicit siguranța participanților la trafic. Reprezentanții CNAIR S.A. au inițiat demersurile necesare în vederea asigurării circulației în condiții de siguranță și au introdus semnalizarea provizorie de restricționare și monitorizarea continuă a zonei cu pericol. Precizăm că în eventualitatea creșterii gradului de risc, CNAIR S.A. va propune închiderea circulației rutiere, prioritară fiind protejarea vieții și integrității corporale a celor care tranzitează zona în aceste zile", se arată într-un comunicat de presă.

Transfăgărășanul a fost redeschis vineri, 16 iunie, cu două săptămâni mai devreme, pe sectorul închis pe timp de iarnă, între Piscu Negru (km 104+000) și Cabana Bâlea Cascadă (km 130+800).

AGERPRES


Citește și:

populare
astăzi

1 Retragerea lui Piedone a devenit o chestiune de zile...

2 Foarte interesante amănunte...

3 Era omul Rusiei? / O anchetă de contraspionaj duce la demiterea comandantului polonez al EUROCORPS, locotenent-generalul Jaroslaw Gromadzinski

4 Nu le zice rău Ciucă...

5 „Lebăda neagră”, noul trend pe internet după prăbușirea podului din Baltimore. Ce teorii ale conspirației circulă pe rețelele sociale