Sibiu: Unii turişti au preferat să petreacă 1 Mai la Bâlea Lac, unde zăpada este de 1,8 metri

Sibiu: Unii turişti au preferat să petreacă 1 Mai la Bâlea Lac, unde zăpada este de 1,8 metri

De 1 Mai, unii turişti au preferat să se bucure de ninsoare, aşa că au ales Bâlea Lac, zona turistică cu cel mai mare strat de zăpadă din judeţul Sibiu, de 1,8 metri, potrivit cabanierilor.

Cei care au urcat cu telecabina la peste 2.000 de metri altitudine, în Munţii Făgăraş, au avut parte de o zi cu lapoviţă şi ninsoare, vizibilitatea fiind scăzută pentru schi.

Stratul de zăpadă a crescut cu nouă centimetri în ultimele 24 de ore la Bâlea Lac, ajungând miercuri la 182 de centimetri, potrivit meteorologilor sibieni.

Riscul de producere de avalanşe este de gradul 3 pe o scară de la unu la cinci, arată meteorologii.

Accesul la Bâlea Lac se poate face doar cu telecabina, de la Bâlea Cascadă. Până la Bâlea Cascadă, turiştii pot călători pe Transfăgărăşan. AGERPRES/(A- autor: Isabela Paulescu, editor: Mihai Simionescu, editor online: Gabriela Badea)

* live webcam Bâlea Lac AICI


Citește și:

populare
astăzi

1 Cea mai mare notă luată de Piedone în viața lui a fost un 6...

2 Bilanțul după trei luni al noului comandant al Forțelor Armate Ucrainene: Armata lui Putin sângerează din greu, dar câștigă încă teren

3 STENOGRAME „Eugen Mîrtz i-a inoculat victimei ideea că prin sexul anal a salvat-o de la moarte deblocându-i o chakră ce controlează punctele vitale”

4 „A fost așa toată durata zborului de patru ore”

5 Prima intoxicare aruncată pe piață de Antena 3, un sondaj realizat de fostul ginere al lui Dan Voiculescu