Sibiu: Vin românesc, cotlet de miel cu măcriş, carne cu leurdă şi căpşune murate - delicatese pentru oaspeţii UE

Sibiu: Vin românesc, cotlet de miel cu măcriş, carne cu leurdă şi căpşune murate - delicatese pentru oaspeţii UE

Oaspeţii europeni care au venit la Summitul PPE au beneficiat de gustări tradiţionale transilvănene, inspirate din bucătăria românească şi din cea săsească, toţi primind cadou şi câte o sticlă de vin de Jidvei produs special cu ocazia Summitul UE.

Un organizator de mese cu specific tradiţional transilvănean din Sibiu a oferit liderilor europeni prezenţi, joi, la Summitul PPE, posibilitatea să "călătorească" într-un univers al gusturilor locale, mai ales că Sibiul este în acest an Regiune Gastronomică Europeană.

"Syndicat Gourmet a făcut meniul: cotlet de miel cu măcriş, pastramă de porc cu sfeclă şi piure de rabarbăr, carne friptă cu ceapă şi leurdă, morcovi fierţi în unt, cremă de capră cu iaurt de capră şi miere, ridichi cu brânză maturată, căpşune murate. Arhiva de cafea a făcut şapte tarte cu legume şi fructe", a declarat Cristi Cişmaru, organizator de evenimente gastronomice cu specific tradiţional în Transilvania.

Atât liderii europeni, cât şi jurnaliştii prezenţi la Summitul UE, au primit şi sticle de vin de Jidvei, numit "Vinul cetăţii - Sibiu. Hermannstadt".

Liderii europeni au avut şi un dejun de lucru la Palatul Brukenthal. AGERPRES/(A - autor: Isabela Paulescu, editor: George Onea, editor online: Irina Giurgiu)


Citește și:

populare
astăzi

1 Așa se scrie istoria, oameni buni, din lucruri mărunte și neștiute...

2 Document secret rusesc obținut de Washington Post

3 Misterioasa navă iraniană care s-a întors ieri, subit, după trei ani, acasă

4 Ucraina a încălcat „linia roșie nucleară” a Rusiei? / Culisele unui atac ucrainean asupra unei ținte-cheie din Rusia

5 Foarte interesante amănunte...