Sibiu: Vin românesc, cotlet de miel cu măcriş, carne cu leurdă şi căpşune murate - delicatese pentru oaspeţii UE

Oaspeţii europeni care au venit la Summitul PPE au beneficiat de gustări tradiţionale transilvănene, inspirate din bucătăria românească şi din cea săsească, toţi primind cadou şi câte o sticlă de vin de Jidvei produs special cu ocazia Summitul UE.

Un organizator de mese cu specific tradiţional transilvănean din Sibiu a oferit liderilor europeni prezenţi, joi, la Summitul PPE, posibilitatea să "călătorească" într-un univers al gusturilor locale, mai ales că Sibiul este în acest an Regiune Gastronomică Europeană.

"Syndicat Gourmet a făcut meniul: cotlet de miel cu măcriş, pastramă de porc cu sfeclă şi piure de rabarbăr, carne friptă cu ceapă şi leurdă, morcovi fierţi în unt, cremă de capră cu iaurt de capră şi miere, ridichi cu brânză maturată, căpşune murate. Arhiva de cafea a făcut şapte tarte cu legume şi fructe", a declarat Cristi Cişmaru, organizator de evenimente gastronomice cu specific tradiţional în Transilvania.

Atât liderii europeni, cât şi jurnaliştii prezenţi la Summitul UE, au primit şi sticle de vin de Jidvei, numit "Vinul cetăţii - Sibiu. Hermannstadt".

Liderii europeni au avut şi un dejun de lucru la Palatul Brukenthal. AGERPRES/(A - autor: Isabela Paulescu, editor: George Onea, editor online: Irina Giurgiu)


Trimite pe WhatsApp

Citește și:

populare
astăzi

1 Dumitru Buzatu, în CEX-ul PSD: „Coronavirusul nu există” / Către liderii social-democrați: „Oricum, sunteți toți…

2 VIDEO Această formă de viață se numește Codruța Cerva, vedetă la Cocina TV și lider al trepanaților din Piață

3 Senatorul PSD Robert Cazanciuc: Primul furt nu se pune. Hoțul care aduce banii înapoi sa fie iertat

4 Medic chirurg din Cluj, director de spital: Deschideți toate serviciile medicale și testați toți pacienții, e …

5 Olguța Vasilescu, delir dement: „Covidul nu există. Este o manevră a lui Iohannis pentru a nu mai ține alegeri…