Sibora Gagani, o tânără albaneză dispărută de 9 ani, a fost găsită zidită în pereții unei case, în Malaga

Sibora Gagani, o tânără albaneză dispărută de 9 ani, a fost găsită zidită în pereții unei case, în Malaga

Cadavrul unei tinere care a dispărut în Spania, în urmă cu 9 ani, a fost găsit acum zidit în pereții unei case din Torremolinos, Málaga, în care a locuit împreună cu iubitul ei, Marco R., un italian care era cu 23 de ani mai mare decât ea.

Sibora Gagani, o tânără de origine albaneză, avea 22 de ani la data dispariției, pe 7 iulie 2014, ziua în care rudele ei, care locuiesc în Italia, au avut ultimele vești despre ea.

Acum, Marco este acuzat că a înjunghiat-o mortal pe Paula, o altă tânără cu care a avut o relație, împreună cu care a locuit, de asemenea, în Torremolinos. După ce a fost arestat, el a mărturisit din senin că a ucis-o pe Sibora și i-a ascuns cadavrul în spatele unui perete din apartamentul ei, relatează El Mundo .

Anchetatorii de la Poliția Națională au percheziționat de mai multe ori apartamentul în care au locuit Sibora și Marco, aflat în zona centrală din Torremolinos, foarte aproape de primărie și de secția de poliție, dar nu au găsit nimic. Trupul Siborei era într-o ladă din lemn, care a fost zidită între pereții casei, potrivit surselor din poliție.

Pentru găsirea cadavrului, criminaliștii au folosit echipamente cu raze X cu care au analizat în amănunt toată clădirea. După ridicarea cadavrului, acesta a fost transferat la Institutul de Medicină Legală din Malaga, unde se va efectua o autopsie și vor fi făcute teste pentru confirmarea identității.

Dispariția misterioasă a Siborei

La câteva zile după dispariția Siborei, Marco, un bărbat de 45 de ani și naționalitate italiană, a vorbit cu mama tinerei albaneze și i-a spus că aceasta a decis să se întoarcă în Italia, unde urma să ajungă în curând, dar că nu și-a luat lucrurile. Telefonul ei a rămas închis din ziua în care a dispărut.

Din prima clipă, împrejurările dispariției ei au ridicat numeroase semne de întrebare: telefonul a rămas închis, tânăra nu luase legătura cu niciun membru al familiei, deși obișnuia să vorbească foarte des cu rudele, iar documentele ei tocmai expiraseră și nu ceruse actualizarea lor, situație în care era practic imposibil să călătorească. În plus, Sibora îi mărturisise mamei ei cu puțin timp înainte că relația cu Marco nu mergea bine și că acesta se purta urât cu ea. Așa că familia Siborei, dar și anchetatorii, au avut mereu suspiciuni legate de acesta.

În urmă cu mai puțin de o lună, pe 17 mai, în Torremolinos a fost înjunghiată mortal o femeie de 28 de ani, Paula, agresorul fiind Marco. Poliția Națională l-a arestat pe italian la câteva ore după eveniment.

După arestarea sa, Marco a reacționat imediat când a văzut o fotografie a Siborei pe un panou din secția de poliție și a mărturisit că a ucis-o pe tânără și că a zidit-o în apartamentul în care au stat împreună. Ulterior a refuzat să-și repete mărturia în fața judecătorului, dar au existat motive suficiente pentru o nouă percheziție în casa respectivă.

Italianul, care se află acum în spatele gratiilor, a fost reclamat de mai multe ori de violență de partenerele pe care le-a avut în ultimii ani.

Povestea Siborei ne amintește de meșterul Manole, cel care, potrivit legendei, a proiectat și construit Mănăstirea Curtea de Argeș și care și-a zidit soția - pe Ana - în pereții acesteia, pentru ca edificiul să reziste și să nu se mai dărâme peste noapte.


Citește și:

populare
astăzi

1 Citiți, ca să vedeți pe mâinile cui a ajuns România!

2 „Parcă am fi coafeze” / Profesoară, oripilată de cadourile pe care le fac părinții de Sărbători

3 Apropo de războiul din Ucraina, sâmbătă seara, în Târgul de Crăciun din București aveai senzația că ești la Kiev...

4 Cine este interlopul român care l-a transformat pe polițistul care îl păzea în propriul angajat. Apoi, l-a turnat

5 Președintele Bulgariei / Condițiile Austriei pentru primirea României și Bulgariei în „Air Schengen”, inacceptabile