Sicriul cu rămășițele generalului Qasem Soleimani a ajuns în Iran, unde a fost aşteptat de o mare de oameni

Sicriul cu rămășițele generalului Qasem Soleimani a ajuns în Iran, unde a fost aşteptat de o mare de oameni

Sicriul cu rămășițele generalului Qasem Soleimani a ajuns în Iran, duminică, unde a fost aşteptat de o mare de oameni. Ceremoniile în memoria generalului ucis vineri într-un atac american în Irak au debutat în cursul dimineţii de duminică la Ahvaz.

Televiziunea de stat a transmis încă de la ora locală 8.00 imagini cu mulţimea îmbrăcată în negru, adunată în Ahvaz.

Această mulţime compactă şi adunată în piaţa Mollavi arborează drapele roşii (culoarea sângelui "martirilor"), verzi (culoarea islamului) şi albe ornate cu sloganuri religioase, şi arată portrete ale generalului care comanda forţa Al-Quds, unitatea de elită a Gardienilor Revoluţiei, armata ideologică a Republicii Islamice.

Conform televiziunilor locale, bărbaţi şi femei plâng lovindu-se cu pumnii în piept şi strigă „Moarte Americii!".

Aftermath of top Iranian General Qasem Soleimani killed in US airstrike in Baghdad Sicriul cu rămășițele generalului Qasem Soleimani a ajuns în Iran, duminică, unde a fost aşteptat de o mare de oameni FOTO: Agerpres sursa foto: Hossein Mersadi/Fars news agency/WANA (West Asia News Agency) via CNN

Conform televiziunilor locale, bărbaţi şi femei plâng lovindu-se cu pumnii în piept în sunetele unei melopei şiite. Alte imagini aeriene arată o maree umană îndreptându-se spre locul adunării, conform RTL.

Obişnuitele sloganuri „Moarte Americii!” sunt de asemenea reluate cu vehemenţă.

sursa foto: CNN

Corpul neînsufleţit al înaltului comandant iranian a fost adus cu un avion pe aeroportul acestui oraş din sud-vestul Iranului, locuit de o importantă minoritate arabă, conform agenţiei Isna.

Manifestările de comemorare în acest oraş, capitala Khuzestan, provincie declarată martir în războiul Iran-Irak (1980-1988) în timpul căruia generalul a început să se afirme, marchează debutul a trei zile de ceremonii în onoarea sa în Iran, după cele care au avut loc deja sâmbătă în Irak, potrivit AFP.

Omagiul naţional urmează să continue la Teheran, Mashhad (nord-est) şi Qom (centru) până la înhumarea rămăşiţelor pământeşti ale înaltului ofiţer, prevăzută pentru marţi în oraşul său natal Kerman (sud-est).

sursa

sursa foto: Agerpres via Digi24.

Isna descrie o mulţime de „nenumărat”, agenţia Mehr, apropiată ultraconservatorilor, invocă un „număr incredibil” de participanţi, iar televiziunea de stat vorbeşte de o „mulţime glorioasă”.

sursa foto: Hossein Mersadi/Fars news agency/WANA (West Asia News Agency) via CNN

Soleimani, şeful aripii Gardienilor responsabile cu operaţiuni externe ale Iranului şi arhitect al strategiei iraniene în Orientul Mijlociu, a fost ucis vineri în cursul unui atac aerian american în apropierea aeroportului internaţional din Bagdad.

Moartea generalului Soleimani, pe care Iranul a promis să o răzbune, a şocat Republica Islamică şi suscită temeri de un nou război în Orientul Mijlociu, notează AFP.

Trimite pe WhatsApp


Citește și:

populare
astăzi

1 Așa arată decăderea unei dive...

2 Scandalul falsului sex oral / „Nu este o gogoriță de cancan, este real și s-ar putea să se transforme într-o che…

3 Regele proștilor și-a băgat partidul în faliment! / Ponta pierde și salariul și Tesla X de 130.000 de euro de l…

4 AUDIO „Vin și te iau din pat și acolo la tine, de față cu mumă-ta și cu tac-tu, îți tai capu’!”

5 Interesant ce spune profesorul de la Yale / Rămâne de văzut dacă a fost prostie sau intenție