Siegfried Mureșan: Socialiștii europeni au propus o misiune de anchetă a Parlamentului European în România

Siegfried Mureșan: Socialiștii europeni au propus o misiune de anchetă a Parlamentului European în România

Socialiștii europeni au propus miercuri, în cadrul minisesiunii plenare a Parlamentului European (PE) de la Bruxelles, trimiterea în România a unei misiuni de anchetă a PE care să analizeze legalitatea și oportunitatea ordonanței de urgență privind dezincriminarea abuzului în serviciu adoptată de guvernul PSD-ALDE, a declarat miercuri eurodeputatul Siegfried Mureșan, potrivit unui comunicat de presă recepționat de AGERPRES.

Mureșan a afirmat totodată că ''și pentru familiile politice europene din care fac parte PSD și ALDE ce a făcut azi-noapte (marți) guvernul României încalcă principiile de bază ale democrației și ale statului de drept''. ''În lumea civilizată hoția nu poate fi legalizată, nu trebuie să se întâmple nici în România!', a subliniat el.

El a reamintit că grupurile europarlamentare ale Partidului Popular European (PPE) și Conservatorilor și Reformiștilor Europeni (ECR) au propus miercuri organizarea unei dezbateri în plenul Parlamentului European despre democrație și justiție în România ca urmare a ordonanței de urgență privind dezincriminarea abuzului în serviciu adoptată de guvernul de la București.

Propunerea PPE — ECR a fost adoptată cu o largă majoritate în deschiderea minisesiunii plenare a PE, inclusiv de către cea mai mare parte a eurodeputaților din grupul Alianța Progresistă a Socialiștilor și Democraților Europeni (S&D, din care face parte PSD) și din grupul Alianței Liberalilor și Democraților pentru Europa (din care face parte și ALDE România), se precizează în documentul citat.

AGERPRES


Citește și:

populare
astăzi

1 Așa se scrie istoria, oameni buni, din lucruri mărunte și neștiute...

2 VIDEO Atac cu rachete fără precedent al Ucrainei împotriva Rusiei

3 Voi ați văzut asta? / America, oameni buni...

4 Așa o fi?

5 VIDEO București 2024...