Silvio Berlusconi va candida în alegerile din 2019 pentru Parlamentul European (Antonio Tajani)

Silvio Berlusconi va candida în alegerile din 2019 pentru Parlamentul European (Antonio Tajani)

Fostul premier al Italiei, Silvio Berlusconi, va candida anul viitor în alegerile pentru Parlamentul European, a declarat preşedintele legislativului UE, Antonio Tajani, într-un interviu publicat sâmbătă în La Stampa, informează dpa.

Lui Berlusconi, în prezent în vârstă de 81 de ani, i-a fost interzis până de curând să deţină funcţii publice din cauza condamnării sale pentru fraudă fiscală, condamnare pe care el a ispăşit-o. Interdicţia a fost ridicată în luna mai a acestui an.

"I-am cerut să candideze în alegerile europene. Cred că e bine ca el să fie cap de listă (a partidului)", a spus Antonio Tajani pentru cotidianul italian.

Întrebat cu privire la răspunsul lui Berlusconi, Tajani a declarat: "Cred că el intenţionează să candideze. Cred că i-a făcut mare plăcere (cererea)".

Berlusconi a candidat în alegerile pentru Parlamentul European în 1994, 1999, 2004 şi 2009, însă aproape de fiecare dată a renunţat la dreptul său de a ocupa un loc în Parlamentul European, cedându-l unui coleg de partid.

Berlusconi a fost membru al legislaturii europene din 1999 până în 2001.

Tajani a fost numit recent vicepreşedinte al parlamentarilor partidului de centru-dreapta Forza al lui Berlusconi şi, potrivit La Stampa, are trasată sarcina de a revigora partidul care a scăzut în sondaje.AGERPRES


Citește și:

populare
astăzi

1 Bilanțul după trei luni al noului comandant al Forțelor Armate Ucrainene: Armata lui Putin sângerează din greu, dar câștigă încă teren

2 Cea mai mare notă luată de Piedone în viața lui a fost un 6...

3 STENOGRAME „Eugen Mîrtz i-a inoculat victimei ideea că prin sexul anal a salvat-o de la moarte deblocându-i o chakră ce controlează punctele vitale”

4 Se întâmplă lucruri? / Se strânge robinetul?

5 „Au vrut ca o Ucraină epuizată, dar încă neînvinsă, să fie forțată să se așeze la masa negocierilor cu o Rusie epuizată, dar și neînvinsă”