Simona Halep a primit „Lingura de lemn”. Pentru ce se acordă „trofeul” cu are a intrat direct în istorie

Simona Halep a primit „Lingura de lemn”. Pentru ce se acordă „trofeul” cu are a intrat direct în istorie

Succesul lui Danielle Collins de la Miami i-a adus Simonei Halep o ”distincție” rar acordată în tenis. Este vorba de ”Lingura de lemn”, echivalentul "Zmeurei de Aur" în cinematografie, dar care nu se acordă pentru o contraperformanță, ci a unui șir de rezultate cu șanse minime să se producă. Și, totuși, în cazul românei s-a întâmplat de două ori, la două concursuri consecutive!

Simona Halep. Foto EPA EFE

Mai exact, Halep a devenit prima jucătoare din istorie care a fost la un moment dat pe locul 1 WTA și care "câștigă” ”Lingura de Lemn" la două turnee la rând. Acest "trofeu" are o conotație ironică, echivalent cu "Zmeura de Aur" în cinematografie. Nu se acordă oficial în tenis și trebuie să se întâmple o înlănțuire de rezultate pentru ca un jucător să primească această titulatură.

"Lingura de Lemn" e "câștigată" de o jucătoare care pierde în primul tur, învingătoarea acesteia se oprește în turul secund, și tot așa până în finală. La Miami, s-a întâmplat exact astfel: Simona a pierdut în turul 1 cu Badosa, iberica a fost învinsă în turul doi de Sabalenka, bielorusa a cedat în turul 3 contra Anhelinei Kalinina, ucraineanca a fost scoasă în optimi de Putintseva, care a fost bătută în sferturi de Azarenka, iar aceasta a fost eliminată în semifinale de Rybakina. Iar kazaha a pierdut finala contra Daniellei Collins!

Ironia sorții face ca Simona să primească două ”linguri” consecutiv. La ultimul turneu la care a participat înainte de scandalul de dopaj, US Open 2022, românca a avut parte de același scenariu: a fost bătută în runda inaugurală de Daria Snigur, care a pierdut în turul doi cu Rebecca Marino, care în turul 3 a fost învinsă de Shuai Zhang, care în turul 4 a fost eliminată de Cori Gauff, care în sferturi a cedat în fața Carolinei Garcia, care în semifinale a fost scoasă de Ons Jabeur, iar tunisianca a pierdut finala cu Iga Swiatek.

Situația este amuzantă și o transformă pe Simona Halep în singurul fost lider WTA din toate timpurile care "cucerește" în două turnee succesive "Lingura de Lemn".

Sursa: adevarul.ro


Citește și:

populare
astăzi

1 „Ce s-a întâmplat în Europa de Est e un miracol economic fără precedent“

2 Rafinăriile Rusiei, la un pas de colaps după „vizitele” nocturne ale dronelor ucrainene

3 Amănunte din sondajele pe București. Singura certitudine este căderea ireversibilă a lui Piedone

4 VIDEO „Nasty” și-a ales candidatul pentru București! Pe cine susține fostul tenismen?

5 Rusia susține că Kim Jong-un va fi asasinat