Simona Halep a ținut secret scandalul de dopaj două săptămâni. Știa ca a fost depistată pozitiv din 7 octombrie

Simona Halep a ținut secret scandalul de dopaj două săptămâni. Știa ca a fost depistată pozitiv din 7 octombrie

Simona Halep (31 de ani, nr. 9 WTA) a fost informată că a picat testul anti-doping de Agenția Internațională de Integritate a Tenisului, în urmă cu două săptămâni, pe 7 octombrie. Românca nu a suflat o vorbă în toată acestă perioadă.

Simona Halep a fost depistată că a folosit o substanță interzisă. Foto Arhivă Adevărul

Halep a ales însă să păstreze tăcerea, reacționând abia pe vineri, 21 octombrie, după ce Agenția de integritate și un jurnalist american au dezvăluit faptul că a fost testată pozitiv.

Simo a mărturisit că se va lupta pentru a demonstra că nu a luat cu bună știință Roxadustat, substanță aflată pe lista interzisă a Agenției Mondiale Anti-Doping (WADA) din acest an

Precedentul caz care a bulversat lumea tenisului a fost al rusoaicei Maria Șarapova, testată pozitiv și suspendată pe o perioadă de 15 luni. Spre deosebire de rivala ei de pe ternurile de tenis, care a ales în 2016 să anunțe personal faptul că a fost prinsă dopată cu Meldonium, organizând o conferință de presă, românca a ținut totul la secret.

Maria Șarapova a anunțat că a fost prinsă dopată înainte de comunicatul oficial. Foto EPA

Maria Șarapova a anunțat că a fost prinsă dopată înainte de comunicatul oficial. Foto EPA

Simona Halep a reacționat după apariția știrii în presă

După publicarea știrii în presă, Simona Halep a postat un mesaj pe Instagram în care a scris:

”În întreaga mea carieră, ideea de trișa nu mi-a trecut prin minte nici măcar o dată. Este total împotriva tuturor valorilor în care am fost educată. Trebuind să fac față unei asemenea situații, mă văd complet confuză și trădată.

Voi lupta până la sfârșit să dovedesc că n-am luat niciodată intenționat o substanță interzisă și am încredere că mai devreme sau mai târziu adevărul va ieși la iveală.

Nu e despre titluri sau bani, e despre onoare și povestea de dragoste pe care am dezvoltat-o cu tenisul în ultimii 25 de ani”.

Sursa: adevarul.ro


Citește și:

populare
astăzi

1 VIDEO Soldați ruși spunând adevărul despre ce se întâmplă cu armata lor în Ucraina

2 VIDEO Frate, nu ți-ai dori să trăiești așa ceva... Ce o fi fost în capul piloților?

3 Urmează bomba acestor alegeri? / AUR nu îndeplinește „o condiție de fond, determinantă” și toate candidaturile ar putea fi respinse!

4 Cea mai mare notă luată de Piedone în viața lui a fost un 6...

5 „A fost așa toată durata zborului de patru ore”