Simona Halep a urcat un loc în clasamentul mondial, deși se află în vacanță din august!

Simona Halep a urcat un loc în clasamentul mondial, deși se află în vacanță din august!

Simona Halep a primit o vestea că, de luni, va ocupa locul 8 WTA, cu unul mai sus față de clasarea din ultimele săptămâni. Asta în timp ce se relaxează în vacanță, refăcându-se atât din punct de vedere fizic, cât și mental, după ce a divorțat de Toni Iuruc și a suferit o intervenție chirurgicală la nas.

Simona Halep a jucat ultima dată în acest an la US Open, unde a pierdut în primul tur. Foto EPA

Halep are 3.020 de puncte și a fost avantajată de faptul că nu a trebuit să apere puncte în această perioadă. Românca a profitat de căderea uriașă în clasament a jucătoarei spaniole Paulei Badosa, care a pierdut 5 poziții, până pe 9 WTA, după ce a pierdut în sferturile turneului de la San Diego, cu Danielle Collins.

Cum se alcătuiește clasamentul WTA

În circuitul feminin de simplu, clasamentul este stabilit prin cumularea a maximum 16 turnee. Practic, cele mai bune 16 performanțe (Grand Slam, WTA și ITF) obținute în ultimele 52 de săptămâni dau punctajul final, scrie ProSport.

Simona Halep a început sezonul pe locul 20 WTA, și a revenit în Top 10 mondial grație titlului câștigat la Toronto. După US Open, unde a pierdut în primul tur, fiind învinsă de Daria Snigur, Simo a anunțat că nu va mai juca la nici un turneu în acest an.

Sursa: adevarul.ro


Citește și:

populare
astăzi

1 Cea mai mare notă luată de Piedone în viața lui a fost un 6...

2 „A fost așa toată durata zborului de patru ore”

3 Da, are 60 de ani și s-a calificat la concursul național de frumusețe Miss Argentina...

4 O nouă arestare la vârf în Rusia

5 VIDEO Surpriză totală / Cine ar fi „gurul” discipol al lui Gregorian Bivolaru săltat de mascați. Eugen Mârtz era invitat mereu la B1TV, la emisiunea Al…