Simona Halep, după anunțul făcut de TAS: „Mă bucur că am posibilitatea de a-mi demonstra nevinovăția”

Simona Halep, după anunțul făcut de TAS: „Mă bucur că am posibilitatea de a-mi demonstra nevinovăția”

Simona Halep a oferit prima reacție după ce Tribunalul de Arbitraj Sportiv a fixat audierile în cazul de dopaj în perioada 7-9 februarie 2024, notează gsp.ro.

FOTO: Getty Images

Pe 12 septembrie, Simona Halep a fost suspendată vreme de 4 ani pentru două încălcări ale regulamentului anti-doping, utilizarea unei substanțe interzise, roxadustat, și suspiciunea că ar fi utilizat metode / substanțe interzise pe durata sezonului 2022, concluzie la care experții ITIA au ajuns pe baza datelor din pașaportul ei biologic.

Simona a făcut apel la TAS, iar audierile între 7 și 9 februarie 2024. În urma anunțului, Halep a publicat un mesaj video pe contul de Instagram, în care se declară încântată că a aflat datele la care-și va putea susține nevinovăția în cazul de dopaj.

„Curtea de Arbitraj pentru Sport a decis ca audierile în cazul meu să fie între 7 și 9 februarie 2024. Mă bucur că am posibilitatea de a prezenta și a-mi demonstra nevinovăția în fața unui tribunal independent. Mulțumesc”, a afirmat Simona.

Echipa Simonei Halep a explicat testul pozitiv la roxadustat susținând că un supliment alimentar utilizat de aceasta înainte de US Open 2022, o pudră de colagen, Keto MCT, a fost contaminată.

La câteva ore după anunțul TAS, GSP a zărit-o pe Simona Halep pe celebrul bulevard parizian Champs-Élysées. Sportiva și mama ei, Tania, intraseră într-un magazin al unuia dintre sponsorii sportivei, firma americană de articole sportive Nike, apoi, la ieșire, s-au îndreptat către un taxi care le aștepta, potrivit sursei citate.

Îmbrăcată comod, acoperită cu un palton în contextul vremii ploioase din Paris, Simona a schimbat câteva vorbe cu șoferul, apoi a intrat alături de mama ei în vehicul, fix înainte ca ploaia să se întețească.

Sursa: adevarul.ro


Citește și:

populare
astăzi

1 „Ce s-a întâmplat în Europa de Est e un miracol economic fără precedent“

2 După America Express, copiii Andreei Esca fac din nou echipă la Antena 1. Alexia Eram: „M-am simțit foarte bine la filmări”

3 „Ar fi primul val al ofensivei”

4 Ovidiu Popescu, umilință maximă din partea patronului. Cu ce echipă va semna cel mai vechi om din lotul FCSB

5 Voi vedeți ce se întâmplă în Polonia?