Simona Halep este noua CAMPIOANĂ de la Montreal!

Simona Halep este noua CAMPIOANĂ de la Montreal!

Finalista pentru al doilea an consecutiv la Rogers Cup, Simona Halep a invins-o in doua seturi, scor 7-6(2), 6-3, pe americanca Madison Keys, locul 12 WTA si cap de serie numarul 10, victorie in urma careia Simona a castigat turneul de la Montreal si si-a trecut in palmares al 14-lea titlu din circuitul WTA.

Simona Halep va incasa un cec in valoare de 497.700 de dolari si 900 de puncte WTA pentru castigarea Rogers Cup.

Madison Keys va primi din partea organizatorilor 241.840 de dolari si 585 de puncte in ierarhia WTA de simplu.

De o ora si 15 minute a avut nevoie Halep pentru a castiga al treilea trofeu din acest an. Romanca s-a mai impus la Madrid, trecand in finala de slovaca Dominika Cibulkova, scor 6-2, 6-4, si la Bucuresti, unde a invins-o pe letona Anastasija Sevastova, 6-0, 6-0.

Dupa parcusul de la Montreal, Simona Halep va reveni de luni pe locul 3 in ierarhia WTA.

Simona va juca tot astazi si finala de dublu, alaturi de Monica Niculescu. Halep si Niculescu le vor infrunta pe rusoaicele Ekaterina Makarova/Elena Vesnina (favorite numarul 4).

Ce a castigat Simona Halep in cariera:

Montreal (2016), Bucuresti (2016), Madrid (Premier Mandatory - 2016), Shenzhen (WTA), Dubai (Premier 5), Indian Wells (Premier Mandatory) - toate in 2015, Doha (Premier 5), Bucuresti (WTA) - ambele in 2014, Nurnberg (WTA), 's-Hertogenbosch (WTA), Budapesta (WTA), New Haven (Premier), Moscova (Premier) si Sofia (turneul "mic" al campioanelor) - toate in 2013.

Simona Halep vs Madison Keys

SET 2 (6-3) Game, set si meci! Simona o invinge pe Madison Keys in doua seturi si castiga turneul!

SET 2 (5-3) Keys rezista si isi face serviciul, dar Simona va servi pentru meci si turneu.

SET 2 (5-2) Halep isi face serviciul si se apropie la un singur game de castigarea finalei.

SET 2 (4-2) Un game de supravietuire obtinut de Keys.

SET 2 (4-1) Halep a avut 40-0, dar Keys a capatat incredere dupa doua puncte obtinute la rand. Americanca greseste dupa un raliu si Halep reface diferenta de trei game-uri.

SET 2 (3-1) Keys reuseste cateva lovituri castigatoare si un as intr-un game solid de serviciu. Halep pastreaza break-ul avans.

SET 2 (3-0) Defensiva de fier pusa in aplicare de Halep da rezultate. Keys este debusolata, isi pune mainile in cap si nu mai intelege nimic. Antrenorul Thomas Hogstedt coboara la banca, dar americanca pare afundata in propriile ganduri.

SET 2 (2-0) Keys greseste copilareste la o urcare spre fileu, iar Halep n-are cum sa o ierte de acolo. Break reusit de jucatoarea noastra.

SET 2 (1-0) Halep incepe cu un game la zero pe propriul serviciu.

20:57 Incepe setul al doilea cu Halep la serviciu. Numar egal de puncte in primul set, cate 40 pentru fiecare jucatoare.

SET 1 (7-6) Halep inchide primul set la tie-break dupa 45 de minute. A condus cu 4-2, apoi a servit in doua randuri pentru castigarea setului, la 5-4 si 6-5, dar de fiecare data si-a pierdut serviciul la zero.

SET 1 (6-6) Al doilea break la zero consecutiv reusit de Keys sau, altfel spus, pierdut de Halep daca judecam dupa numarul erorilor nefortate comise. Avem tie-break.

SET 1 (6-5) Din a doua sansa de break Halep pune game-ul in dreptul sau pe tabela si va servi din nou pentru inchiderea setului.

SET 1 (5-5) Trei sanse de re-break pentru Keys si aceasta inchide game-ul la zero cu un rever castigator in lung de linie. Suspansul se prelungeste in acest act inaugural.

SET 1 (5-4) Halep forteaza returul pe serviciul doi al adversarei si obtine un nou break. Keys a trimis in fileu. Halep va servi pentru castigarea primului set.

SET 1 (4-4) Dubla greseala comisa de Halep la minge de break pentru Keys. Americanca anuleaza avantajul Simonei si scorul se strange din nou.

SET 1 (4-3) Doua mingi de break ratate de Halep, dar si jucatoare noastra a anulat apoi o sansa de game a adversarei. In cele din urma a 12-a jucatoare a lumi isi face serviciul spre nemultumirea lui Halep. In pauza dintre game-uri Darren Cahill a coborat la banca Simonei: "Fara regrete, fara pareri de rau, joci foarte bine".

SET 1 (4-2) Halep serveste in continuare la inaltime si se desprinde in premiera pe tabela.

SET 1 (3-2) Dubla greseala comisa de Keys la minge de break si Halep revine la conducere. Se joaca foarte rapid, cu cinci game-uri in 13 minute.

SET 1 (2-2) Halep raspunde cu un game solid de asemenea pe propriul serviciu. Prima minge a intrat fara probleme.

SET 1 (2-1) Un game de forta obtinut de Keys pe propriul serviciu. Americanca trece la conducere in premiera dupa al doilea game consecutiv.

SET 1 (1-1) Keys face rebreak-ul, iar arbitra din scaun, o chinezoaica, comite o eroare destul de mare. A acordat un punct Simonei la o minge trimisa afara. Keys i-a atras atentia si Zhang a corectat decizia.

SET 1 (1-0) Halep incepe cum nu se poate mai bine, cu un break la 15. Tribune arhipline la Montreal si un soare care straluceste din plin asupra terenului central.

20:10 Incepe finala cu Madison Keys la serviciu.

INFO: Cate doua seturi pierdute pentru Halep si Keys pana in finala, cu mentiunea ca jucatoarea noastra a petrecut mai putin cu o ora pe terenul de joc. 

20:05 Cele doua finaliste au iesit la incalzire.


Halep o intalneste de la ora 20:00 pe Madison Keys din Statele Unite ale Americii, o jucatoare pe care a mai intalnit-o de trei ori pana acum.

Scorul la general intre cele doua este favorabil Simonei Halep (2-1), ultima dintre intalniri avand loc in acest an in optimile de la Wimbledon. Halep a castigat in trei seturi, dupa ce Keys il castigase pe primul la tie-break.

Dupa finala de la simplu, a doua consecutiva pentru Halep la Rogers Cup din Canada, jucatoarea noastra va avea o pauza de aproximativ o ora si apoi va reveni pe teren alaturi de Monica Niculescu pentru finala de la dublu.

Halep si Niculescu le intalnesc pentru trofeu pe rusoaicele Ekaterina Makarova si Elena Vesnina.



Citește și:

populare
astăzi

1 PSD și PNL vor avea candidați separați la București: Gabriela Firea și Sebastian Burduja

2 O informație care dă fiori / Ce știe CIA despre intențiile Rusiei în Europa?

3 Piedone este pe punctul de a pierde inclusiv Sectorul 5... E disperare mare printre acoliții lui... Deh, s-a schimbat joaca...

4 AUDIO Numele lui Coldea, într-un nou scandal. Anca Alexandrescu a difuzat înregistrări depuse la DNA

5 Surprize în noul sondaj realizat de INSCOP la comanda News.ro