Simona Halep, în sferturi la Indian Wells. Urmează Serena!

Simona Halep, în sferturi la Indian Wells. Urmează Serena!

Jucătoarea română de tenis Simona Halep s-a calificat, marți, în sferturile de finală ale turneului WTA Premier de la Indian Wells (California), dotat cu premii totale de 6.134.605 dolari, după ce adversara sa din optimi, cehoaica Barbora Strycova, a abandonat la scorul de 6-3, 1-0. Simona va juca în sferturi cu Serena Williams, nr.1 mondial, care a trecut cu 6-2, 6-2 de Katerina Bondarenko (Ucraina).

Halep (24 ani), numărul cinci mondial și deținătoarea titlului la Indian Wells, a stat pe teren doar 46 de minute.

Românca a început bine meciul și a câștigat contra serviciului chiar în ghemul de debut. Apoi, însă, Strycova a jucat agresiv și a reușit să ia trei ghemuri la rând. Deși incomodată de jocul arțăgos al adversarei, Halep a reușit să lungească schimburile și să aibă mai multă răbdare, iar greșelile neforțate ale cehoaicei au venit. Halep a reușit o serie de cinci ghemuri consecutive și a încheiat primul set în 40 de minute, cu 6-3.

Simona a luat la zero ghemul de debut al setului secund, după care Strycova (29 ani, 37 WTA) a renunțat. Strycova a avut mai multe lovituri direct câștigătoare, 5-2, dar și mult mai multe erori neforțate, 26-16.

Halep o conduce acum pe Strycova cu 2-1 la meciurile directe, după ce aceasta s-a impus în prima partidă, în 2010, în optimi la Paris, cu 6-1, 6-4, iar Simona a câștigat în 2014, în primul tur la Beijing, cu 6-1, 6-4.

Simona Halep și-a asigurat un cec de 128.215 dolari și 215 puncte WTA, urmând ca în sferturi să joace contra învingătoarei dintre americanca Serena Williams, liderul mondial, și Katerina Bondarenko (Ucraina).

Serena Williams are 6-1 în meciurile directe cu Halep, ultima victorie datând de anul trecut, de la Cincinnati, 6-3, 7-6 (5) în finală. Singurul succes al româncei s-a înregistrat în 2014, în grupe, la Turneul Campioanelor de la Singapore, cu 6-0, 6-2. Cele două ar fi trebuit să se întâlnească și anul trecut la Indian Wells, dar Serena s-a retras înaintea meciului din semifinale.

Halep a învins-o pe Bondarenko (70 WTA) în singura lor confruntare, anul trecut, la US Open, în turul al doilea, cu 6-3, 6-4.

AGERPRES


Citește și:

populare
astăzi

1 VIDEO Soldați ruși spunând adevărul despre ce se întâmplă cu armata lor în Ucraina

2 Cea mai mare notă luată de Piedone în viața lui a fost un 6...

3 VIDEO Frate, nu ți-ai dori să trăiești așa ceva... Ce o fi fost în capul piloților?

4 Urmează bomba acestor alegeri? / AUR nu îndeplinește „o condiție de fond, determinantă” și toate candidaturile ar putea fi respinse!

5 „A fost așa toată durata zborului de patru ore”