Simona Halep, în turul doi la US Open, după un meci excelent/A trecut în două seturi de Camila Giorgi

Simona Halep, în turul doi la US Open, după un meci excelent/A trecut în două seturi de Camila Giorgi

Simona Halep și-a început aventura de la US Open: în primul tur, locul 13 WTA are parte de un duel dificil contra unei sportive în formă, Camila Giorgi (36 WTA). Partida de pe "Grandstand" este LiveText pe HotNews.ro și în direct pe Eurosport.

Simona Halep - Camila Giorgi, live text la US Open (6-4, 7-6)


7-6 Giorgi lovește moale, minibreak pentru Halep (1-0). Giorgi îl recuperează rapid (1-1). Dublă greșeală a Simonei (1-2). Halep se deplasează excelent și Giorgi ratează voleul-drive (2-2). Simona se întinde, dar nu mai poate pune mingea în terenul adversarei (2-3). Simona urcă la fileu și egalează (3-3). As pentru Simona (4-3)! Giorgi forțează, dar trimite în fileu (5-3). Încă o eroare din partea italiencei - trei mingi de break pentru Simona (6-3). Giorgi returnează bine prima oară, dar ratează atacul decisiv (7-3).

6-6 Giorgi începe din nou game-ul cu un retur foarte bun. Simona servește spre corpul adversarei cu al doilea și Giorgi nu reacționează la timp. Retur trimis afară de Camila (30-15). Giorgi nu renunță la luptă (30-30). Forehand câștigător în colțul terenului - minge de meci pentru Halep. Simona ratează o ocazie importantă - a trimis în fileu după un schimb lung. Simona trimite aproape de linia de fund, răspunsul italiencei se oprește în banda fileului. Giorgi salvează și a doua minge de meci cu o lovitură în contre-pied. Simona lovește dintr-o poziție incomodă și trimite afară. Giorgi returnează un serviciu foarte bun, dar Simona rămâne concentrată și salvează mingea de break. Simona ratează inexplicabil o lovitură. Simona are noroc - mingea se oprește din banda fileului, aterizează în terenul adversarei și aceasta nu mai poate controla lovitura. De această dată, mingea nu mai trece de bandă - încă o minge de break pentru Giorgi. Italianca lovește incredibil în cross și egalează din nou.

6-5 După ce a câștigat primul punct cu serviciul, Giorgi l-a pierdut ușor pe al doilea - a lovit prea puternic și mingea a ieșit afară. Punct tras la indigo, Simona are 30-15 la retur. Cea mai frumoasă lovitură a partidei în aparține Simonei Halep - românca a lovit perfect cu reverul în lung de linie (două mingi de break). Giorgi ratează incredibil voleul de lângă fileu, Simona va servi din nou pentru câștigarea partidei.

5-5 Simona aleargă incredibil după o minge care a atins banda fileului, ajunge, dar nu mai poate pune mingea în teren. Giorgi comite o eroare neforțată (15-15). Giorgi știe că acesta poate fi ultimul game al partidei și luptă din răsputeri: forehand câștigător în lung de linie (15-30). Retur excelent al italiencei - două mingi de rebreak. Simona o anulează pe prima cu un as (al cincilea din partidă). Giorgi face primul break din partidă și partida va continua.

5-4 Simona se apără foarte bine, își împinge adversara în spatele liniei și câștigă punctul cu un forehand superb. Giorgi este mai agresivă, avansează mai des la fileu. Camila servește bine și rămâne în meci.

5-3 Giorgi face un pas în față la retur, dar decizia nu se dovedește a fi inspirată deocamdată (30-0). Serviciu excelent al Simonei (40-15) - victoria, din ce în ce mai aproape pentru româncă. Aflată într-o poziție favorabilă, Giorgi caută colțul terenului, dar lovește prea puternic.

4-3 Giorgi servește spre corpul Simonei, jucătoarea noastră nu are răspunsul potrivit. Încă un serviciu bun, de această dată la T. Simona pune returul în teren, game-ul continuă (40-15). După un serviciu puternic, Giorgi riscă și închide game-ul cu o minge plasată lângă linie.

4-2 Halep începe bine game-ul, mai câștigă un punct cu primul serviciu. Giorgi nu mai are răbdare, atacă pe serviciul secund, dar ratează lovitura. Mingea sare din banda fileului, Giorgi face pasul în teren și închide punctul. Simona schimbă excelent direcția, Giorgi nu mai ajunge la minge. Simona confirmă break-ul cu o lovitură de rever.

3-2 Simona se apără excelent, Giorgi face pasul în teren, dar trimite prea lung. Încă o lovitură ratată complet de Giorgi. Camila trimite din nou în spatele liniei de fund: două mingi de break pentru Halep. Giorgi mai comite o eroare, Simona trece în față.

INFO Kristina Kucova a câștigat primul set al confruntării cu Ann Li, scor 7-5.

2-2 Serviciul Simonei continuă să fie o armă: sportiva noastră a câștigat rapid game-ul.

1-2 Giorgi gestionează mai bine confruntarea loviturilor în cross (30-0). Lovitură câștigătoare în colțul terenului pentru Giorgi. Camila este atentă la un retur lung, Simona ajunge târziu la minge - game alb pentru italiancă.

1-1 Minge pusă pe linie cu reverul de Giorgi. Probleme pentru Simona, Giorgi o surprinde cu o lovitură în contre-pied. Halep recuperează cu un serviciu reușit. Simona urcă la fileu și egalează cu un smash. Trei puncte câștigate la rând de Simona. Camila atacă pe serviciul secund și egalează la 40. Halep comite o dublă greșeală și oferă o minge de break. Camila ratează lovitura, game-ul continuă. Serviciu foarte bun spre exterior. Schimbul pe centrul terenului se termină cu o eroare a italiencei, Halep rezistă într-un game dificil.

0-1 Giorgi începe setul secund cu mai multă siguranță la serviciu. Camila trimite bine în cross, Simona ajunge prea târziu. Game alb pentru Camila Giorgi.

Setul I

6-4
Giorgi ratează scurta, Simona ajunge la timp și lovește decisiv. Retur ratat de Giorgi (30-0). As și trei mingi de set pentru Simona. Halep închide setul cu încă un as.

5-4 Simona controlează schimbul din spatele liniei de fund și conduce cu 30-0 la retur. Mult mai sigură pe ea, Giorgi se apropie de fileu și punctează. Dar italianca îi oferă două mingi de break Simonei: a comis o dublă greșeală. Simona face break-ul și va servi pentru câștigarea setului.

4-4 Simona servește cu mingi noi. Giorgi returnează afară. Camila este foarte agresivă, dar nu la fel de precisă. Două retururi mai bune ale italiencei (30-30). Emoții pentru Simona, dar Giorgi ratează returul pe serviciul secund al sportivei noastre. Simona câștigă game-ul cu un serviciu foarte bun.

3-4 Simona pune pentru prima oară probleme la retur, după două erori cu forehand-ul ale adversarei (30-30). Dar Giorgi revine cu un serviciu bun la mediană. Camila profită de o lovitură slabă a Simonei și închide game-ul.

3-3 Simona servește excelent cu "primul", a câștigat toate punctele până acum (8). Giorgi lovește prea puternic, mingea aterizează în spatele liniei de fund. Încă un serviciu bun, returul nu intră. Ambele jucătoare au servit foarte bine până acum.

2-3 Giorgi bifează primul as. Simona se poziționează greșit la retur și nu poate trimite înapoi. Încă un retur ratat de Halep: 40-0. Game alb pentru italiancă.

2-2 Giorgi atacă decisiv după o lovitură moale a Simonei. Dar sportiva noastră recuperează cu două servicii bune (inclusiv un as). Simona caută liniile, dar nu le găsește în aceste momente. Un punct construit bine de Simona, Giorgi ajunge târziu la minge și o trimite în fileu. Încă un serviciu reușit, Halep egalează.

1-2 Atacul Simonei se oprește în banda fileului. Voleu foarte bun din partea Camilei. Retur lung al Simonei, Giorgi nu se poziționează bine pentru a lovi și ratează lovitura. Italianca servește puternic, Simona nu are răspuns. După ce ratează lovitura în lung de linie cu reverul, Giorgi închide game-ul cu forehand-ul.

1-1 Simona stă bine în schimburile lungi. Halep o pune în dificultate pe adversară, aceasta mai greșește o dată. Retur în fileu al Camilei. Giorgi face pasul în teren, Simona nu o poate pasa și Camila câștigă primul punct la retur. Simona punctează pe tabelă după un serviciu bun.

0-1 Meciul a început. O primă eroare a Simonei, mingea se oprește în fileu. O lovitură prea lungă din partea sportivei noastre. Giorgi urcă la fileu, Simona se apără bine, dar nu poate amortiza un smash al italiencei. Un schimb mai lung, Giorgi ratează prima. Serviciu bun, Simona ratează returul.

Meciul va fi arbitrat de australianul Tom Sweeney.

Simona câștigă tragerea la sorți și alege să primească în primul game al partidei.

Cele două jucătoare au intrat în arenă.

În turul următor, câștigătoarea partidei dintre Simona Halep și Camila Giorgi se va confrunta cu învingătoarea meciului dintre Ann Li (SUA, 69 WTA) și Kristina Kucova (Slovacia, 111 WTA - venită din calificări).

Halep și Giorgi s-au întâlnit o singură dată, la Miami, în 2015 , iar victoria i-a revenit Simonei. A fost 6-4, 7-5 după un meci de o oră și 29 de minute.
Datele problemei sunt însă schimbate total în acest moment: Simona vine după o accidentare, nu are meciuri în picioare, iar găsirea ritmului poate fi o problemă importantă pentru sportiva noastră.
De cealaltă parte, Giorgi traversează un moment foarte bun al carierei. A câștigat titlul la Montreal după ce a învins pe traseu adversare cu nume din circuitul mondial (Merters, Kvitova, Gauff, Pegula, Pliskova).
Simona este ușor favorită în acest meci dacă este să ne luăm după cotele caselor de pariuri.
US Open se desfășoară în perioada 30 august - 12 septembrie și este ultimul Grand Slam al sezonului 2021 din tenisul mondial. Principalii favoriți la câștigarea competiției sunt Ashleigh Barty și Novak Djokovic. Campioni la ediția trecută s-au încoronat Naomi Osaka și Dominic Thiem.


Citește și:

populare
astăzi

1 VIDEO „Ucrainenii au luat 8.000 de telefoane mobile și le-au pus pe stâlpi de doi metri, așa detectează dronele Shahed”

2 Retragerea lui Piedone a devenit o chestiune de zile...

3 Așa o fi? /

4 Dezvăluirile neașteptate ale șefului serviciului secret din Ucraina

5 Culisele uriașului scandal care zguduie regimul Orban, în Ungaria